Urban Decay Naked palette vs. Nyx Champagne and Caviar palette.

Weer een nieuwe battle vandaag. Deze keer met twee paletten met daarin natuurlijke aardetinten. Een high-end merk wordt vergeleken met een wat meer budgetmerk. Nouja budget. Zo goedkoop is NYX ook weer niet. Laten we zeggen een low-end merk.

Als eerst moet ik zeggen dat ik het NYX palette al een tijdje heb, en veel heb gebruikt. Het Naked palette is daarentegen vrij nieuw. Qua uiterlijk ziet het Naked palette er dus beter uit, maar ik hoop dat jullie hier doorheen kunnen kijken.

Nyx Champagne and Caviar palette

Urban Decay Naked palette

Zoals je ziet zitten in beide paletten vergelijkbare kleuren. Zo lijkt dat tenminste in het doosje.

Deze kleuren ga ik met elkaar vergelijken. Boven zie je alle kleuren van het NYX champagne & caviar palette. en onder zie je alle keuren uit het Urban Decay Naked palette. De kleuren van NYX hebben geen naam (jammer!). Van Urban Decay zijn het van links naar rechts de kleuren: ‘bootycall’, ‘snakebite’, ‘suspect’, ‘blackout’ en ‘busted’.
Ik heb de kleuren geswatched.

Van links naar rechts: NYX (roze), UD (bootycall), NYX (donkerbruin) UD (busted).

Nou ze zijn erg aan elkaar gewaagd. Bij de roze kleur zie je duidelijk dat de kleur van NYX toch wat roziger is. Minder geschikt als highlighter, terwijl ik ‘bootycall’ wel weer een hele geschikte highlighter vind. De roze kleur van NYX is wel weer erg mooi voor op je bewegend ooglid.

Bij de donkerbruine kleuren vind ik de kleur van NYX vooral wat zachter. Die van UD is wel wat meer gepigmenteerd.

Van links naar rechts: NYX (champagne kleur), UD (suspect), NYX (medium bruin), UD (snakebite)

Hm, in de vergelijking van de champagnetinten delft de kleur van NYX voor mij wel duidelijk het onderspit. Deze heeft veel minder pigment dan ‘suspect’ van UD. De medium bruine kleur van NYX vind ik dan weer zeker niet onderdoen voor ‘snakebite’ van UD.

Dan nu de strijd der titanen. De zwarte kleuren… Als een zwarte oogschaduw niet goed gepigmenteerd is valt hij meteen door de mand. Ik ben benieuwd…

Van links naar rechts: NYX (zwart), UD (blackout)

Nou ik denk zelfs bijna dat ik de kleur van NYX mooier vind! Deze lijkt gepigmenteerder dan de kleur van Urban Decay! Mooie uitkomst.

Het Urban Decay Naked Palette kost €47,90 bij Sephora voor 12 x 1,3 gram oogschaduw. Dit is in totaal 15,6 gram. (€3,07 per gram)
Let op: Hier krijg je nog wel een kwalitatief goede kwast bij en een mini-lipgloss. Ook zitten in het Urban Decay palette dus twee extra kleuren.

Het NYX Champagne & Caviar palette kost €10,12 bij de Douglas 10 x 1,4 gram. Dit is in totaal 14 gram. (€0,72 per gram)

Ik vind het NYX palette zeker niet onderdoen voor het Urban Decay Naked palette. Het is zeker een goed alternatief voor wanneer je minder te besteden hebt.

Welk palette heeft er volgens jou gewonnen?

2 reacties op “Urban Decay Naked palette vs. Nyx Champagne and Caviar palette.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.