Tag: Why do you wear make-up?

Sleek lipstick parels

Ik hou enorm van tags. Ik vind het leuk om wat meer persoonlijke informatie te krijgen van een blogger en wanneer al mijn favoriete bloggers dezelfde vragen beantwoorden, blijkt toch altijd weer hoe verschillend mensen en dus ook bloggers zijn. Vandaag een tag die wat meer denkwerk vereist. Het gaat namelijk alleen om de vraag; waarom draag je make-up? Onderverdeeld in een paar andere vragen. Dus maak je klaar, hier komt ie.

1. Wanneer ben je begonnen met het dragen van make-up?

Ik ben al heel vroeg begonnen met make-up. Ik had namelijk vroeger naast barbie’s, poppen en een radio ook een make-up koffer. Van mijn buurvrouw (die had een eigen drogisterij) kreeg ik namelijk altijd veel testertjes of gratis producten. Ook had ik gewone ‘kinder make-up’. Ik vond het toen al super leuk om me te verkleden en mezelf dan op te maken. Als ik hiermee klaar was ging ik een optreden geven of gewoon door mijn kamer dansen. Dat vond ik toen leuk 😉

Ik ben wat serieuzer make-up gaan dragen toen ik op de middelbare school kwam. Ik weet eigenlijk niet meer precies wanneer ik de stap zette, maar ik begon in ieder geval met mascara te dragen. Op een gegeven moment werd het normaal dat de meiden uit mijn groepje mascara droegen en ik ben daar volgens mij onbewust in mee gegaan. Ook gebruikte ik al op vrij jonge leeftijd foundation omdat mijn huid wat slechter begon te worden (Tja, bij welke tiener niet…). Ik pakte toen wel altijd de foundation van mijn moeder, die absoluut niet mijn kleur heeft en ik heb dan ook echt voor schut gelopen denk ik. Helaas had ik dat op dat moment niet door. Hierna is dit gewoon uitgebreid met de jaren. Ik denk wel dat de blogs die ik volgde daar invloed op hadden. Ik leerde hier namelijk allerlei nieuwe producten kennen als concealer en oogschaduwbasis. Het was allemaal wel interessant 😉

2. Hoe voel je je zonder make-up?

Ligt er een beetje aan. Als ik in Nederland ben en een gewone dag heb en ik draag dan geen make-up, dan voel ik me kaal. Ook een beetje onverzorgd of zo. Alsof ik in mijn pyjama de deur uit ben gelopen. Ik voel me dan dus niet helemaal prettig. In de zomer vind ik dit een ander verhaal. Ik voel me dan vaak juist frisser zonder make-up. Als ik dan make-up draag dan gaat dat zo plakken op mijn gezicht en voel ik me alleen maar viezer. Ik heb dan ook het idee alsof het voor geen meter blijft zitten, dus waarom zou ik dan gaan plamuren met foundation, concealer, poeder, blush en bronzer. Nee, dan gewoon een klein laagje poeder en een beetje mascara en ik ben ready to go 🙂

3. Wat vind je leuk aan make-up?

Oeh dit vind ik een moeilijke vraag. Ten eerste vind ik make-up producten er op zichzelf super mooi uitzien. Ik kan er echt van genieten als ik een mooi palette in mijn handen heb, het geeft me een luxe en verzorgd gevoel. Als ik wat nieuws heb gekocht, kan ik daar vaak ook dagen van genieten door er alleen maar naar te kijken. Daarbij vind ik het leuk om te zien hoe het je gezicht en je uitstraling kan veranderen. Ik heb zelf namelijk het idee alsof mijn gezicht er heel anders uitziet als ik bijvoorbeeld oogschaduw draag, of blush. Ik vind het leuk dat je er zoveel mee kan variëren en mee kan spelen. Misschien is mijn make-up wel gewoon mijn speelgoed voor volwassenen 😉

4. Wat zijn je 3 ‘holy grail’ items?

Nog een moeilijke vraag. Als eerst zeg ik mijn Naked 2 palette. Die vind ik namelijk zo mooi. Dit palette is gewoon perfect. Verder ben ik echt weg van de Sleek Face Form. Dit is echt een product waar ik niet meer zonder kan en die ik heel veel gebruik. De derde vind ik echt lastig. Ik denk dat ik ga voor mijn Bourjois healthy mix concealer, deze past namelijk perfect bij mijn huidskleur.

Dit was de tag weer voor vandaag. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen 🙂 En nu ben ik ook wel nieuwsgierig naar jullie antwoord? Waarom dragen jullie make-up?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.