How to: Koortslip behandelen

Koortslip behandelen

Zoals je op bovenstaande foto kan zien ben ik een van die personen die gezegend is met een virus, waardoor ik eens in de zoveel tijd een mooie koortslip op mijn lip krijg. Mijn moeder heeft het ook en ik heb het al zolang ik me kan herinneren. In al die tijd heb ik veel verschillende manieren geprobeerd om een koortslip te behandelen. Ik vertel je vandaag over de middeltjes die ik gebruik tegen een koortslip.

Ik heb het ongeveer twee tot drie keer per jaar. Als ik er maar op tijd ben, duurt het vaak niet zo lang. Meestal ben ik er wel in een week vanaf. Een koortslip komt bij mij meestal opzetten als ik vermoeid ben of veel stress heb, ongesteld ben of ik enorm droge lippen heb. Het virus zit altijd in je zenuwbanen en zet op dit soort momenten de kop op.

Ik voel het altijd een paar uur van tevoren aankomen. Mijn lip gaat dan tintelen en voelt pijnlijk aan. Niet veel later wordt het een bultje en er komen vochtblaasjes op. Na een paar dagen gaan deze stuk en drogen de korstjes uit. Weer een paar dagen laten de korstjes los en ben ik er vanaf 🙂

Koorslip behandelen compeed patch

Als eerst gebruik ik tijdens mijn koortslip dit soort patches van Compeed. Dit zijn plakkertjes die je op je koortslip kan plakken. Deze behandelt je koortslip en droogt hem uit. Op de verpakking staat heel mooi ‘invisible’, maar dit is absoluut niet het geval. Je ziet hem erg goed zitten. Ga er ook niet met make-up overheen smeren want dit is geen succes. Ik gebruik deze plakkertjes altijd alleen ’s nachts. Ik heb dan namelijk niet de mogelijkheid om om de paar uur een crème op te smeren en niemand ziet me toch als ik slaap.

Koortslip behandelen tee trea

Voor ik ga slapen doe ik altijd wat tea tree olie op mijn koortslip. Dit doe ik door wat tea tree op een wattenstaafje te doen en dit over de koortslip te halen. Voor sommige mensen is dit echt een wondermiddel, maar bij mij heeft het niet heel veel effect. Toch blijf ik het doen onder het mom ‘baat het niet, dan schaadt het niet’. Ik wil altijd het liefst zo snel mogelijk van die irritante koortslip af dus ik doe er alles aan om hem zo snel mogelijk te laten verdwijnen. Dit middel werkt bij mij echter niet heel goed.

Koortslip behandelen zovirax

Zovirax is een koortslip crème die bij mij erg goed werkt. Ik draag dit altijd bij me in mijn tas voor het geval dat er een koortslip op komt zetten terwijl ik van huis ben. Deze crème remt de ontwikkeling van vochtblaasjes en droogt de blaasjes uit. Je krijgt hier wel erg droge lippen van, maar dat is een probleem voor later. Op de verpakking staat dat je dit maar zes keer op een dag op mag smeren, maar ik doe het veel vaker. Ik doe het zeker om de twee uur en soms zelfs elk uur. Voor mij werkt dit erg goed.

Nadat ik een koortslip heb gehad zijn mijn lippen altijd helemaal gebarsten. Het is erg belangrijk dat je je lippen goed hydrateert als je koortslip weg is. De hierboven beschreven middeltjes droge je koortslip namelijk enorm uit, wat niet goed is voor de rest van je lippen.

Koortslip behandelen middeltjes

Daarbij wil ik even melden dat een koortslip erg besmettelijk is. Pas hiermee op. Als iemand eenmaal besmet is zal diegene voortaan ook regelmatig een koortslip krijgen. Dat wil je niet, dus ga er voorzichtig mee om. Drink niet uit andermans glas, lik niet aan elkaars ijsjes en kus elkaar niet.
Vooral voor jonge kinderen en baby’s kan het virus erg gevaarlijk zijn! Blijf zo veel mogelijk bij hen uit de buurt.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om je koortslip eerder weg te krijgen 🙂

2 reacties op “How to: Koortslip behandelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.