Bourjois Healthy Mix review. Foundation, concealer en poeder.

Iedereen wil volgens mij het beste voor haar huid. We verzorgen ons tere huidje niet elke dag voor niets. Daarom komt Bourjois met een ‘healthy’ lijn,  De lijn bevat producten met erg veel verzorgende bestanddelen erin. Ik testte voor jullie de foundation, concealer en poeder.

Foundation; Bourjois healty mix serum.

Als eerste de foundation. Bourjois noemt dit zelf een gel foundation. Deze belooft een egale teint te geven en vermoeidheid te verminderen tot wel 16 uur lang. Daarnaast zitten er allerlei vitaminen in.

De verpakking heeft en pompsysteem. Dit is gemakkelijk in gebruik en erg hygiënisch. Het nadeel is dat het wel moeilijk is om alle foundation uit de verpakking te krijgen.

Ik gebruik de foundation in de kleur 52 vanille. Deze kleur is voor mij prima in het begin van de herfst. Later wordt deze kleur alsnog te donker voor mij. Midden in de winter ben ik namelijk extreem wit. Veel merken hebben niet eens zo’n lichte foundation in hun assortiment, dus ik wordt er alleen maar blij van.

Verder is de substantie erg dun. Hierdoor kun je de foundation makkelijk verdelen. Hij dekt hierdoor wel erg licht.

 

Over het algemeen gebruik ik de foundation graag. Ik vind hem ook heel prettig ruiken. Hij ruikt een beetje zoet. Verder blijft hij prima zitten, maar 16 uur redt hij niet denk ik. Dat is ook wel erg overdreven. Hij bevat geen SPF.

Deze foundation kost €14,50 voor 30ml.

 

Concealer: Healty mix.

 

De concealer zit in een tube. Net als de foundation vind ik dit erg handig. De applicator is ook prima. Wel vind ik het prettig om hiervoor nog een kwastje te gebruiken.

 

De concealer ruikt iets minder sterk dan de foundation, maar heeft diezelfde fruitige geur. Ik gebruik hem in de kleur 51, éclat clair. Hoeraatje voor de lichte kleur!

De substantie is logischerwijs dikker dan de foundation en dekt ook een stuk beter. Ik vind het een zeer goede concealer.

 

De concealer kost €10,30 voor 10 ml.

 

Poeder: Healty balance.

 

Als laatste bevat de healthy mix lijn ook een compact poeder. Deze zou moeten zorgen voor een matte effect en voor hydratatie? Dit laatste vind ik een beetje vreemd. Ik heb dan ook niet het idee dat deze poeder mijn huid hydrateert.

 

De verpakking is verder erg standaard. Een gewone poederdoos zonder applicator of sponsje. Dit vind ik niet erg omdat ik poeder toch altijd aanbreng met een kwast. Toch kan het wel heel handig zijn voor onderweg. Er zit wel een spiegeltje in het deksel.
Toen ik echter de poeder voor de eerste keer opende, bleek te pan los te zitten. Gelukkig is hij niet gevallen en heb ik hem gewoon vast kunnen plakken, maar dit hoort natuurlijk niet.

Hierop is de dekking goed te zien. Ook hiervan is de dekking erg licht. Hij heeft een beetje een natuurlijk effect.

De poeder kost €10,99 voor 9 gram.

Over alle producten van de Bourjois healthy mix lijn ben ik wel tevreden. Ze kunnen mijn verzorging natuurlijk nooit vervangen, maar baat het niet, dan schaadt het niet.

Bourjois is te koop bij de Ici Paris XL en in sommige filialen van de Etos.

Heb jij al producten uit de healthy mix lijn geprobeerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.