App review: Hay Day

Hay DayLaatst ontdekte ik een nieuw spelletje voor op mijn IPad. Het heet Hay Day. Op aanraden van mijn broer downloadde ik het na mijn tentamenperiode. Dat leek me wel zo verstandig, want het is erg verslavend.

De bedoeling van het spel is dat je geld verdient met je boerderij. Geld verdien je door bestellingen te leveren of goederen te verkopen in je marktkraam. Met dit geld kan je je boerderij weer uitbreiden.
Als je meer geld en meer sterren verdient, zul je ook een hoger level krijgen. Hierdoor komen er ook nieuwe gebouwen en dieren beschikbaar (zoals een bakkerij, of een barbeque)

Het verslavende element is dat het werkt met ‘echte’ tijd. Zo duurt bijvoorbeeld het groeien van graan twee minuten, maar het bakken van een pompoentaart twee uren. Op deze manier blijf je dus wel een tijdje zoet.
Bij mij is het zelfs zo erg dat ik bijna op elk vrij moment even mijn IPad pak… Vooral voor ik ga slapen moeten alles goed staan, zodat de volgende ochtend alles klaar is. Haha, maar goed dat ik het niet tijdens mijn tentamens heb ontdekt 😉

Hay Day AppMijn boerderij

Dit is een gedeelte van mijn boerderij. Het gaat vrij aardig, maar ik heb het spel nog lang niet uitgespeeld. En er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je ook boerderijen van anderen bekijken en daar dingen kopen. Zo kan een boerderij er bijvoorbeeld ook uitzien:

Hay Day Screen shotIk weet dus wat me te doen staat.

Hay Day is in ieder geval gratis te downloaden in de App Store en in Google play. Alvast veel speelplezier gewenst!

Speel jij al Hay Day?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.