Favoriete boeken, deel 1.

 

boeken

Het wordt weer winter. De tijd van het jaar om weer eens lekker op de bank te kruipen onder een deken met een goed boek erbij. Ik heb de laatste tijd ook weer wat boeken gelezen. Ik kom er de laatste tijd wat minder aan toe, maar hopelijk de komende tijd weer wat meer. Kijk mee naar mijn favorieten.

Voor ik ga slapen – S.J. Watson

Dit boek intrigeerde me echt al enorm in de boekwinkel. Voornamelijk omdat er geen titel of tekst op de voorkant staat. Het gaat over een vrouw met geheugenverlies, doordat ze een ongeluk heeft gehad. Ze wordt elke dag wakker zonder herinneringen en weet niet wie ze is. Ze houdt daarom een dagboek bij. Dan blijkt toch dat ze nog steeds niet is wie ze denkt dat ze is.

Ik vond het een erg spannend boek. Ik moest en zou weten wat er gebeurd was. Ik wilde het zo graag uitlezen. Dat heb ik niet vaak bij boeken. Ik vond hem dus zeker geslaagd.

 

 

 

 

 

 

Duizend schitterende zonnen – Khaled Hosseini

Khaled Hosseini heeft ook het populaire boek ‘de vliegeraar’ geschreven. Dit boek vond ik zeker net zo goed. Het gaat over een vrouw in Kabul die wordt uitgehuwelijkt aan een man. Ze kan echter geen kinderen krijgen. Later neemt haar man dan ook nog een andere vrouw in huis, zodat zij hem de zoon kan geven die hij altijd heeft gewild.

Ik vond het boek erg meeslepend en indrukwekkend. Ik vond het bijna jammer toen ik het boek uit had. Daarnaast is het op heel boeiende wijze geschreven. Ik heb het in een ruk uitgelezen.

 

 

 

 

 

 

Kamer – Emma Donoqhue

Dit is misschien wel het mooiste boek uit de reeks van dit artikel. Het gaat over Jack. Zijn moeder is ontvoerd en opgesloten in een schuurtje achter zijn huis. De ontvoerder is de vader van Jack. Jack is ondertussen vijf, maar hij is nog nooit buiten geweest. De manier waarop hij naar de wereld kijkt is fascinerend.

Zoals ik al zei, vond ik dit een prachtig boek. Vooral doordat het geschreven wordt vanuit het perspectief van Jack. Het kan ook zijn dat je dit vervelend vind, maar hierdoor begon ik het verhaal wel beter te begrijpen. Ondanks het nare onderwerp was het een boeiend en spannend boek.

 

 

 

 

 

De jongen in de gestreepte pyjama – John Boyne

Het verhaal gaat over Bruno. Hij woont in Duitsland en moet plotseling verhuizen. Hij vindt het er niet leuk. Hij heeft uitzicht op een hek waarachter allemaal rare mensen zitten. Dan ontmoet hij een jongen, die ook achter het hek zit. Ze besluiten vrienden te worden.

Boeken over de oorlog, vind ik altijd erg naar. Ik krijg er zo’n vervelend gevoel van in mijn buik. Bij dit boek was dat echter anders, aangezien je niet met je neus op de feiten wordt gedrukt. Vooral het einde vond ik erg spannend en verrassend, maar daar moet je zelf maar achter komen. Ook dit boek is een absolute aanrader.

 

 

 

 

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips van deze keer. Als ik nog meer leuke boeken tegenkom laat ik het zeker weten. Tot die tijd, veel leesplezier gewenst!

Wat is jouw favoriete boek van de laatste tijd?

 

 

0 reacties op “Favoriete boeken, deel 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.