Clinique 3-stappen systeem review

clinique

Het drie stappen systeem van Clinique is bij velen wel bekend. Dit is een syteem waarbij de huid eerst wordt gereinigd, dan geëxfolieerd en als laatste wordt gehydrateerd. Al een hele tijd heb ik het in gebruik. Klik op de knop hieronder om te weten te komen wat ik ervan vind.

Ik heb het setje voor huidtype 2, de droge, gecombineerde huid. Ik heb vooral in de winter echt een droge huid, maar in de zomer weer wat minder.

  CIMG5596De Clinique liquid facial soap

De eerste stap is om je huid te reinigen. Dit doe je met de liquid facial soap van Clinique. Op de verpakking staat dan wel dat hij mild is maar ik vind hem nog best wel heftig. Hij maakt mijn huid een klein beetje trekkerig nadien. Een goede crème heb ik hierna wel nodig. Verder reinigt de vloeibare zeep wel erg fijn. Hij haalt alle make-up weg, zoals ik verwacht van mijn reiniging.

 CIMG5597Clinique clarifying lotion

Deze lotion ruikt erg fris. Wel merk je meteen dat er een enorme dosis alcohol in zit. Ik vind dit vreemd, want dit zou ik niet verwachten voor producten voor een droge huid. Het werkt echter geweldig tegen puistjes. Mijn schoonheidsspecialiste raadde mij dit product echter af voor dagelijks gebruik. Nu gebruik ik deze alleen op onzuiverheden. Dan dip ik een wattenstaafje in de lotion en ga hiermee over mijn huid.

CIMG5598Clinique dramatically different moisturizing lotion

Als laatste stap moet de huid weer gehydrateerd worden. Dit gebeurt met de dramatically different moisterizing lotion. Deze crème vind ik erg fijn voor dagelijks gebruik. Hij trekt snel in en is niet te vettig. Deze gebruik ik echt met plezier. Ik ben zelfs bereid om hiervan een fullsize product te kopen.

Het Clinique 3-stappen systeem gebruik ik graag. Alleen stap twee gebruik ik niet dagelijks omdat ik merk dat mijn huid hier teveel van uitdroogt. Jammer. Toch ben ik erg tevreden over deze producten van Clinique. Vooral van de crème ben ik groot fan.

Heb jij het 3-stappen systeem al geprobeerd?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.