Urban Decay Primer Potion vs. Catrice Eyeshadow Base

myphoto

 

Is duurkoop echt altijd goedkoop? Zijn duurdere producten altijd beter? De strijd barst los. Urban Decay Primer Potion neemt het op tegen de Catrice Eyeshadow Base. De strijd der oogschaduwbasissen is begonnen. Wie wordt de winnaar?
Ik testte het voor jullie uit.

Ik heb ooit mijn eerste UDPP gekocht, omdat ik vond dat ik die moest hebben. Je kent het misschien wel als beauty lover. Iedereen heeft het erover!  Je moet het testen! Zo dacht ik dus ook. Maar ik hechtte er eigenlijk niet zoveel waarde aan. Mijn andere oogschaduwbasis werkte ook prima. Maar is dat wel echt zo?

ooglook

Ik bracht gewoon mijn make-up aan in de ochtend zoals ik elke ochtend doe. Maar… Deze keer bracht ik op mijn linkeroog Catrice Eyeshadow Base (CES) aan en op mijn rechteroog Urban Decay Primer Potion (UDPP). Vervolgens maakte ik een simpele ooglook, met grijs op mijn ooglid en groen/bruin in mijn crease. Ik vervolgde mijn dag zoals gewoonlijk. Ik ging naar school, ging werken en deed boodschappen. Aan het einde van de dag checkte ik het resultaat.

UDPP

Het resultaat van Urban Decay Primer Potion

Catrice resultaat

Het resultaat van Catrice Eyeshadow Base

Hm… Zoals verwacht zit hij er in beide gevallen niet meer perfect op. De oogschaduw ziet er niet meer mooi uit. Toch zie ik bij Catrice dat ik een lijntje heb in mijn crease, doordat de oogschaduw is gaan glijden.

Catrice eyeshadowbase

Naast de werking van het product zijn er natuurlijk ook nog andere dingen van belang. Hoe bevalt de verpakking? Ik gebruik UDPP in een tube. Er bestaat ook een verpakking met een applicator zoals die van Catrice, maar dit vind ik minder prettig werken. Ik hoor hier ook veel slechte verhalen over, aangezien de verpakking vaak breekt of vies wordt. Hier heb ik dus geen last van.
De CES zit in een verpakking met een applicator. Dit vind ik ook niet zo’n heel groot probleem, maar het is wel minder hygiënisch. Ik heb dan ook wel een kleine voorkeur aan de verpakking van UDPP.

Daarnaast is de prijs van belang. Voor UDPP betaal je bijna €19,- terwijl je voor CES maar ongeveer €4,- betaalt. Hier moet echter nog wel een kleine kanttekening bij gezet worden. UDPP zit in een verpakking van 11 ml, en die van Catrice in een verpakking van 2.1 ml. Dit is een aanzienlijk verschil. We vergelijken even de prijzen per ml.

UDPP: €1,73
CES: €1,90

Wow, dan zou UDPP zelfs nog goedkoper zijn. Hm… dat haalt eigenlijk het hele idee van dit artikel onderuit. Toch kan ik me voorstellen dat je niet zo veel waarde hecht aan de hoeveelheid die erin zit.

Over het algemeen kan ik concluderen dat beide de oogschaduwbasis van beide merken prima is. Erg groot vind ik het verschil niet. Toch kan ik niet anders dan meedelen dat de strijd toch nipt is gewonnen door Urban Decay Primer Potion.

Lady’s and gentlman; we have a winner!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.