Making Me

Mac logo

Lifewithme.nl is al even een feit. Het werd dus eens tijd voor een kijkje achter de schermen. Hoe komt deze website tot stand. Er zijn natuurlijk heel veel aspecten die hieraan meehelpen, het meeste essentiële is misschien wel de apparaten waar ik mee werk.

Iedereen die mij een beetje kent, die weet dat ik houd van mijn appeltjes, oftewel mijn Mac producten. Zo’n groot fan als ik ben van het cosmetica merk Mac, net zo’n grote fan ben ik van het elektronica merk. Als groot voorstander hiervan voer ik de discussie heel vaak met mensen die geen ervaring hebben met Mac. Ja, je betaalt er flink voor, maar ik ga nóóit meer terug. Je weet altijd pas hoeveel geduld je hebt gehad met Windows computers als je gewend bent om op een Mac te werken.

Oké, genoeg van het geklets. Laat iedereen zijn eigen mening hebben, zullen we maar zeggen.

Mac book pro

Een website kan niet bestaan zonder computer. Ik werk daarom met een MacBook Pro van 13 inch. Hij bewijst al meer dan twee jaar zijn trouwe dienst. Deze laptop heeft me nog nooit in de steek gelaten. Nooit ben ik bestanden verloren of is hij gecrasht. Ik weet nog goed dat ik een paar maanden echt gekwijld heb bij deze laptop. Ik wilde hem zo graag hebben, ik werd gek van mijn oude Windows computer, die zo traag was geworden als een slak en waarbij mijn internet continu uitviel. Na een paar maanden ‘die hard’ sparen, kon ik aan het begin van mijn studie eindelijk de mooiste laptop ooit in mijn armen nemen…

Als ik hem meeneem zit hij altijd mooi opgeborgen in een sleeve en ik sla alle bestanden op op een harde schijf. Ik ben enorm zuinig op dit apparaat. Hij heeft echter een keer een deukje opgelopen. Je ziet het een klein beetje op de foto (een eindje rechts van de muis). Als student eet ik namelijk wel eens aan mijn bureau en met afruimen liet ik er een pannendeksel op vallen… Tja, oops!

Deze laptop gebruik ik om artikelen te typen, foto’s te bewerken (kleur en contrast e.d), video’s te bewerken en te uploaden en natuurlijk andere beautyblogs checken.

Ipad

Meet mijn tweede liefde. Dit is mijn IPad 2. Met roze smart cover! I love pink 🙂 Ik heb namelijk af en toe iets in mijn hoofd en dan móét en zal ik dat hebben. Ik vind dit heel naar, want ik voel me daar heel slecht over. Ik ben hier dan ook echt niet trots op. Dit had ik destijds dus ook met een IPad. Ik besloot het toch nog even uit te stellen om uit te vinden of ik hem wel echt wilde. Ik besloot te wachten tot mijn verjaardag en dan van iedereen geld te vragen als cadeau, en de rest zelf bij te leggen. Ook zocht ik er tweedehands eentje. Toen de IPad 3 uitkwam, sloeg ik mijn slag op marktplaats. En voor ongeveer de helft van de prijs tikte ik een nieuwe (geseald in de doos!) op de kop. Niet slecht zou ik zeggen. Sinds die tijd zijn we onafscheidelijk.

Ik gebruik deze niet heel intensief voor mijn site, maar voor mijn studie is het wel echt enorm handig. Ik kan hiermee wel comments en mail checken en ik kijk vaak even of artikelen bijvoorbeeld wel echt geplaatst zijn die ik ingepland had. Verder wijzig ik wel eens kleine wijzigingen door. Echt artikelen maak ik hier niet op, dat vind ik niet heel praktisch.

HTC chacha

Dan mijn telefoon. Nee geen IPhone, maar een HTC Chacha. Deze heeft een touchscreen en een toetsenbord, wat ik erg handig vind. Toen mijn abonnement afliep was ik enigszins arm en ik had geen zin om te veel geld uit te geven aan een telefoon. Daarbij was het ook een beetje een principekwestie. Ik hoef niet telkens met het nieuwste en het beste rond te lopen. De materialist in mij was even verdwenen.

Met deze telefoon heb ik een beetje een haat-liefde verhouding. Hij functioneert prima, maar doet net niet helemaal wat ik wil. Hij heeft heel weinig intern geheugen waardoor je al snel geen foto’s meer kan maken of app’s kan downloaden. Daarbij is een keer mijn touchscreen stuk gegaan, maar dit heb je nodig om je telefoon te ontgrendelen. Ik kon die telefoon wel wat aandoen! Hij is wel gerepareerd gelukkig. Daarnaast is de camera echt zó slecht…
Ik vind het wel erg prettig dat ik met deze telefoon nog wel blind kan typen (met een touchscreen kan ik dat niet). En qua bellen en sms’en en whatappen doet hij het prima.

Voor mijn site gebruik ik mijn telefoon in geval van nood. Meer kan ik er eigenlijk niet mee doen. Ik kan mijn mail checken en kijken hoe de site erbij staat. Meer hoeft hij niet te kunnen.

Canon 500D

Ahum, excuses voor de slechte kwaliteit van bovenstaande foto. Mijn camera moest deze keer fungeren als model in plaats van fotograaf.

Voor het maken van foto’s bij artikelen gebruik ik mijn geliefde Canon EOS 500D met nu nog de standaard kit-lens van 18 – 55 mm. Dit apparaat wordt enorm intensief gebruikt. Ik gebruik hem eigenlijk iedere dag. Daarbij gaat hij overal met mij mee naartoe. Ik vind het niet ‘zonde’ om hem mee te nemen op een reis waarbij hij misschien wel stuk kan gaan. Hij is tenslotte niet gemaakt om in een vitrinekastje te staan.
Ik kocht deze camera alweer ongeveer anderhalf jaar geleden en ik ben er nog steeds heel blij mee. Ook deze doet nog alles wat ik wil en ik heb er nooit spijt van gehad. Ik doe altijd erg veel met mijn foto’s. Ik maak fotoboeken en druk mijn foto’s eigenlijk altijd af. Met deze camera worden mijn foto’s gewoon een stuk mooier.

Dit is wat ik gebruik voor mijn site. Als jullie ergens vragen over hebben kunnen die altijd worden gesteld bij de comments!

Fijne zondag verder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.