Mijn goede en slechte beauty gewoonten

Iedereen heeft goede gewoonten en minder goede gewoonten. Vandaag deel ik deze met jullie.

Laten we beginnen met het slechte nieuws, mijn slechte gewoonten. Dan kan het alleen maar beter worden.

Snoepen
Mijn grootste probleem is dat ik veel te veel snoep. Ik ben geen groot fan van gewoon eten, maar van snoepen des te meer. Ik kan repen chocolade eten op een dag. Als het in de buurt is, eet ik het ook vaak op zonder dat ik er bewust van ben. Ik heb meerdere keren geprobeerd om volledig te stoppen met snoepen, maar het lukt me gewoon niet. Nouja, dan moet ik het maar accepteren.

Naar de kapper
Ik ga maar ongeveer een keer per half jaar naar de kapper. Ik weet het, het is echt verschrikkelijk. Tegen die tijd heb ik ook echt vreselijk gesleten haarpunten. Het kan dan echt niet meer. Toch lukt het me niet om vaker te gaan. Ik ben gehecht aan mijn lange haar, en er wordt altijd meer afgeknipt dan ik in gedachten had. Daarbij kost het gewoon erg veel geld en daarvoor koop ik liever een ander mooi beauty product.

SPF smeren
Ik heb het een hele lange tijd goed volgehouden, maar de laatste tijd smeer ik me niet meer dagelijks in met SPF. Het staat gewoon niet meer bij mijn wastafel, waardoor ik het vergeet. Daarbij vind ik het vaak niet prettig aanvoelen op mijn huid. Ik heb het gevoel dat het een laagje over mijn huid heen legt. Ik houd gewoon niet van de manier waarop het voelt op mijn gezicht. Misschien heb ik nog nooit goed product gebruikt. Hebben jullie tips?

Reinigen
Ik reinig mijn huid niet elke ochtend. Als ik wakker word, vind ik het koude water zo naar in mijn gezicht. Ik wil gewoon eerst lekker rustig wakker worden. Daarom haal ik vaak alleen een doekje over mijn gezicht en begin ik lekker te smeren met dagcrème.

Lenzen
Hm is dit beauty? Nouja. Ik ga eigenlijk niet helemaal goed om met mijn lenzen. Ik maak ze eigenlijk nooit schoon, ik vervang ze niet op tijd en ik was niet structureel mijn handen voordat ik aan mijn lenzen zit. Het punt is dat ik er nooit last van heb. Ik heb nauwelijks ontstoken, droge of branderige ogen. Ik vind dit echt heel erg, omdat ik weet hoe gevaarlijk het kan zijn. Je hebt maar één paar ogen en daar zou ik voorzichtiger mee om moeten gaan.

Oké, tot zover de slechte gewoonten. Nu op naar het positievere gedeelte. De goede gewoonten. Gelukkig hebben we allemaal ook een paar goede gewoonten.

Water drinken
Sinds ik ongeveer een half jaar geleden in het ziekenhuis heb gelegen voor mijn nieren ben ik erg bezig met het drinken van veel water. Vroeger dronk ik ongeveer een halve liter per dag (echt véél te weinig). Nu probeer ik echt elke dag twee liter water te drinken. Als jullie benieuwd zijn naar hoe ik dit doe, laat het me weten 😉

Reinigen
Waar ik mijn huid ’s ochtends nauwelijks reinig, zal ik ’s avonds nooit gaan slapen met enige vorm van make-up op mijn huid. Ik vind het vreselijk om ‘vies’ mijn bed in te gaan. Daarbij bedenk ik me altijd dat als ik het ’s avonds niet doe, het de volgende ochtend over mijn hele gezicht verspreid is en ik het dan toch moet reinigen.

Haren wassen
Ik hoef mijn haren gelukkig niet al te vaak te wassen. Ik was mijn haren ongeveer twee keer per week. Mijn haar wordt dan tussendoor niet vet. Voor mijn haar is het killing om het elke dag te wassen. Ik heb al vrij dun haar en door veelvuldig wassen wordt het alleen maar dunner en droger. Na een aantal maanden heb ik een bosje stro op mijn hoofd. Ik was mijn haren ook op vaste dagen, zodat ik het wel kan wassen wanneer ik bijvoorbeeld heb gesport.

Roken
Ik rook niet. Het klinkt misschien raar, maar dit vind ik wel een goede beauty gewoonten. Van roken krijg je namelijk rimpels, gele tanden en een grauwe huid. Hier heb ik gelukkig geen last van.

Slapen
In deze fase van mijn leven, kan ik gelukkig redelijk veel slapen. Ik houd van slapen! Ik kan zo genieten van het feit dat je hoofd het kussen raakt en je beseft dat je de komende acht uren niet of op te staan. Heerlijk. Ik slaap dan ook eigenlijk altijd wel meer dan acht uur per nacht.

Nagels
Ik verzorg mijn nagels en handen altijd vrij goed. Ik loop niet heel vaak met half afgebladderde nagellak rond. Ook gebruik ik regelmatig een nagelverharder. Ik houd van mijn nagels lakken. Verzorgen doe ik er dan eigenlijk altijd bij.

Tot zover mijn goede en slechte beauty gewoonten. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen! Vergeet vooral niet om te reageren. Ik sta natuurlijk altijd open voor tips over wat je op mijn blog wilt zien. Just let me know 😉

Wat zijn jouw goede en slechte beauty gewoonten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.