Places to see… in 5 jaar

places to see

Altijd wil ik dingen zien van de wereld. Nieuwe steden en plaatsen zien. Ik maak een lijst, van de plaatsen of landen die ik het allerliefste wil zien. Over 5 jaar, hoop ik al mijn doelen te hebben bereikt.

Al sinds ik heel klein ben, wil ik ‘ver weg’ op vakantie. Mijn ouders hadden echter andere ideeën. Ze bleven liever dicht bij huis. Daarom gingen we elk jaar op vakantie naar Renesse. Ik heb het hier altijd naar mijn zin gehad, als klein kind had ik vriendjes en vriendinnetjes op de camping, toen ik wat ouder werd ging ik uit met die vrienden om uit te brakken op het strand en weer opnieuw te beginnen. Maar altijd heb ik er heerlijk op het strand kunnen relaxen, boeken kunnen verslinden en totaal ontspannen. Sinds een paar jaar wil ik echter ook nog meer…

Ik wil naar;

Suriname

Oké, met deze eerste speel ik een beetje vals. Ik heb al ruwe plannen om naar Suriname te gaan in februari 2013. Ik denk dat er prachtige natuur is, en dat de mensen zo bijzonder vriendelijk en warm zijn, dat ik er wel heen móét. Ik ben heel benieuwd of het ook daadwerkelijk zo mooi gaat zijn als ik in mijn hoofd heb. Nogmaals, de plannen zijn er, of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren blijft nog even spannend.

Rome

trevi fontein

Vroeger was ik groot van de Lizzie McGuire movie. En vanaf dat moment ben ik verliefd op Rome. Ik wil hier al zo lang naartoe, maar het komt er telkens maar niet van. Hier moet ik dan ook echt geweest zijn over vijf jaar. Ik verwacht een hele magische, romantische stad, en hoop dat daar ook aan te treffen.

Miami

Miami beach

Deze foto maakte ik zelf. Waarom hij nog steeds op mijn lijstje staat? Tja, ik was zo dichtbij, maar ben er nog nooit écht geweest. Afgelopen zomer moest ik overstappen op het vliegveld van Miami. Ik vloog boven de huizen die zo keurig waren opgesteld, waarvan elk huis een zwembad had! De stad straalt een en al zomer uit. Daarom ben ik echt verliefd geworden op deze stad en mag hij niet ontbreken op mijn lijstje.

New York

New York skyline

Als we dan toch in Amerika zijn, kunnen we net zo goed ook even een bezoekje brengen aan New York. De stad lijkt me zo bijzonder om de energie die het uitstraalt. Ik heb dit nog nooit ervaren maar dat verwacht ik ervan. Een bruisende stad die zeker niet gemist mag worden.

Ijsland

Ik zou heel graag naar Ijsland gaan. Ik zou dan waarschijnlijk een aantal dagen Reykjavik bezoeken en een uitstap maken om het noorderlicht te zien. Dat lijkt me zo bijzonder. Ik hoop dit natuurwonder ooit te mogen aanschouwen.

Istanbul

Istanbul blauwe moskee

Ook wil ik heel graag een keer een bezoekje brengen aan Istanbul. Het lijkt me prachtig om van deze niet-westerse cultuur te mogen proeven. Ik ben eigenlijk nog nooit in een oosters land geweest, dus het lijkt me wel leuk om dit een keer te doen. Istanbul staat hierbij het hoogst op de lijst.

Op safari in Afrika

Leeuwen, giraffen, neushoorns, olifanten en zebra’s. Ik wil de Lion King in het echt beleven. Het lijkt me super om een keer een safari te maken. Waar precies weet ik niet. Ik heb me hier nog nooit goed in verdiept, maar het lijkt me een bijzondere ervaring. Afrika lijkt me een prachtig continent om te bezoeken voor vakantie. Zo ongerept. Hopelijk is het binnen vijf jaar zo ver…

Egypte

Egypte lijkt me ook erg bijzonder. De pyramides moeten natuurlijk een keer bezocht worden. Rijden op een kameel en zwemmen in een heerlijk warme zee mogen hierbij natuurlijk ook niet ontbreken. De zonvakantie van mijn dromen. Ik weet alleen nog niet wie ik zover kan krijgen om met me mee te gaan…

De lat ligt hoog. Al deze landen en steden bezoeken binnen vijf jaar, wordt geen makkelijke onderneming. Toch hoop ik een heel eind te komen. Ik hou jullie op de hoogte als ik er een van mijn lijstje kan schrappen of als er nog aanvullingen zijn. Tot die tijd wens ik jullie een goede reis en geniet van al het moois om je heen. De mooiste dingen staan tenslotte vaak het dichtstbij je.

Waar wil jij heel graag naartoe binnen vijf jaar?

2 reacties op “Places to see… in 5 jaar

  1. Lastige vraag aangezien er zoveel plaatsen zijn die ik nog wil zien, maar als ik dan toch moet kiezen: Dubai, Thailand, Bali, Argentinië en Italië lijken mij wel leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.