Philips Wake-up Light

 

Als sinds ik me kan herinneren, heb ik vreselijke moeite met het opstaan in de ochtend. Ik kan gewoon mijn bed niet uit. Het is er zo lekker warm dat ik elke minuut die ik langer kan blijven liggen met beide handen aangrijp. Dit is het ergste in de winter, als het donker en koud is buiten. Daar heb ik nu een handig hulpmiddeltje voor. De Philips Wake-up Light.

Voor degene die hier niet bekend mee zijn zal ik het even uitleggen. De Wake-up Light is een lamp die een half uur voordat je je wekker hebt gezet langzaam licht begint te geven. Vervolgens wordt de lamp steeds feller tot een sterkte die je zelf hebt ingesteld. Sommige mensen worden van dit licht al wakker, zo niet gaat op de ingestelde tijd alsnog gewoon een wekker af.
Het idee is dat je op natuurlijke wijze wakker wordt gemaakt, doordat de lamp een zonsopkomst nabootst. Hierdoor zou je uitgeruster wakker worden.

Als eerste moet ik zeggen dat dit het oudere model is. Ik wilde deze lamp/wekkerradio al lang, maar ik hoorde heel veel negatieve verhalen over het nieuwe model. Je zou de lamp niet kunnen vervangen wanneer deze stuk gaat. Daarom besloot ik een (tweedehands) oud model te kopen op internet. Voor €25,- tikte ik een goed werkende Wake-up Light op de kop. Dubbele winst zou ik zeggen.

Het display

Mijn Wake-up Light beschikt over onder andere een radiofunctie. niet alle modellen van Philips beschikken hierover. Dit vind ik heel prettig. Na een verloop van tijd ben ik namelijk gewend aan vaste melodietjes. Ik krijg hierdoor een gloeiende hekel aan het muziekje en ik word er op een gegeven moment niet meer wakker van. Daarom is een radiofunctie voor mij een must.

De bovenkant

Ik heb me sinds ik de wekkerradio gebruik, niet meer verslapen. Met een normale radio drukte ik nog wel eens op het uit-knopje in plaats van op de snooze-knop, maar dat is hierbij niet zo makkelijk. De snooze-knop is namelijk praktisch de hele bovenkant, terwijl het uit-knopje bijna met een vergrootglas gezocht moet worden. Perfect voor wanneer ik in een minder slapende stand verkeer.

Functionaliteiten:

De Wake-up Light heeft een schermpje wat oranje licht uitstraalt. Er zitten drie functies op. Deze regelen in hoeverre je wilt dat het scherm licht geeft. Zo zien de verschillende functies eruit

  • Achtergrond en cijfers lichten vrij fel op (ideaal als je met een nachtlampje slaapt)
  • Achtergrond is minder fel, cijfers wel fel
  • Cijfers zijn ook minder fel

Ik gebruik zelf ’s nachts altijd de tweede functie.

Verder zitten er een vijftal aantal geluiden op om mee wakker te worden.

  • Radiofunctie
  • Monotoom piepje
  • Fluitende vogeltjes
  • Geluiden van zee
  • Kwakende kikkers en eenden

Ik vind naast de radio alleen de fluitende vogeltjes enigszins prettig om mee wakker te worden.

Het enige nadeel wat ik heb ondervonden is dat wanneer je je wekker ’s ochtends uitzet, deze automatisch de volgende dag weer op dezelfde tijd afgaat. Je moet eerst ongeveer 6 keer op dezelfde knop drukken om het geluidje eraf te halen, als je wilt dat de wekker de volgende ochtend niet weer afgaat. Ik vind dit hinderlijk, aangezien ik vaak niet twee dagen achter elkaar thuis slaap. Mijn huisgenoten worden dan gek als die wekker elke ochtend weer begint te jengelen.

De lamp terwijl hij aan is.

Doet hij wat hij moet doen?

Aan de ene kant vind ik het een hele prettige wekker. Ik word persoonlijk niet alleen wakker van het licht (alleen met hoge uitzondering wanneer ik eigenlijk al niet erg moe ben). Wel vind ik het erg prettig dat het niet pikkedonker is, wanneer ik wakker wordt. Het proces van uit bed gaan blijft nog steeds onprettig en vervelend, maar het wordt iets makkelijker.
Ik kan niet echt zeggen dat ik er meer uitgerust van wakker wordt. Voor mij is het een meer prettige manier van wakker worden.

Het nieuwe model kost ongeveer €75,- (ik weet niet zeker of hier een FM radiofunctie op zit)
Er is ook een model waar je met een usb-stick je eigen muziek mee kan afspelen.

Wat vind jij prettig om mee wakker te worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.