Picture Me: Een weekend in de sneeuw.

 

Vorige week heb ik een weekend doorgebracht in Zweden. Ik laat jullie wat foto’s zien van dat weekend.

KLM vliegtuig Zweden

We vlogen op zaterdagochtend naar Kopenhagen met KLM. Hoe chill is dat! Dit was de eerste keer dat ik met KLM vloog en wat beviel dat goed. Geen gezeur over bagage die in een hokje moet passen en vriendelijk personeel. Dat ga ik vaker doen.

Station Kopenhagen

Niet veel later stonden we bij het station van Kopenhagen, waar we de bagage in een kluisje stopten en richting de stad gingen. We hebben namelijk nog een dagje doorgebracht in Kopenhagen.

Kerstverlichting Kopenhagen

De straten waren super leuk versierd, met hartjes sterren en andere kerstverlichting. ’s Avonds ging dit natuurlijk allemaal aan. Het was echt een winter wonderland!

Dit is dan de nieuwste mode in Scandinavie. Kinderen in soort onesies. Je ziet ze overal! Lekker warm voor de kinderen denk ik en ook nog eens über schattig!

Het was echter goed koud in de stad. Daarom dronken we regelmatig koffie in allerlei cafeetjes en koffie barretjes. Lekker om even bij te kletsen en op te warmen. Koffie is trouwens niet goedkoop (wat wel?!) in Scandinavië.

Vervolgens gingen we richting de haven. Hier was een kerstmarktje en we hebben een boottocht gemaakt bij zonsondergang. Het was prachtig om te zien.

Natuurlijk moesten we even een stop maken bij de zeemeermin op de rots. Ik vond hem echter bijzonder tegenvallen. Er was niet meer te zien dan dit.

Nog meer koffie drinken!

’s Avonds aten we in een super schattig restaurant, die er vanbinnen helemaal uitzag als een tram. Het was ook nog eens heel goedkoop, en we hebben goed gegeten.

Vervolgens namen we de trein van Kopenhagen naar Malmö.

Die avond zijn we nog uit geweest in de stad. Maar daar had ik mijn camera niet mee naartoe genomen.

De volgende ochtend lag er een dik pak sneeuw op ons te wachten.

Vandaag gingen we even shoppen, maar niet te veel, want mijn koffer zat al vol met andere troep.

We kwamen bij een leuk winkeltje (Lagerhaus). Dit was een soort Xenos/Tiger. Ze hadden zo veel dingen met leuke teksten erop!

Natuurlijk moest er ook opgewarmd worden met een kop thee en een echt Zweeds gebakje.

De markt van Malmö in de sneeuw.

Natuurlijk moesten we ook langs de Turning Torso. Het sneeuwde echter vrij hard op dit moment, het was super koud daar aan de zee en het was al half donker. Snel weer wegwezen dus!

Helaas was de brug naar Kopenhagen niet te zien. Wel een mooie zee met sneeuw. Zo veel ik houd van de zee, zo weinig houd ik van sneeuw.

Ik was echt zo blij met mijn über fluffy snowboots! Ik heb geen moment koude voeten gehad.

Bij een mini-kerstmarkt stonden honderden kaarsjes opgesteld. Het was een prachtig gezicht.

En wat is een stad zonder cadeautjes in de boom die lichtgeven?!

Die avond aten we in een super leuk klein restaurantje. Het leuke hiervan was dat de vrouw die daar werkte alles zelf deed, ze was de bediening en de kok. Je ging praktisch bij haar thuis eten. Je kreeg zelfs gratis koffie en water. Het zag er absoluut niet fancy uit, maar het was zo gezellig.

Op onze laatste dag maakten we nog een wandeling door de stad. We kwamen door dit parkje, vlakbij de universiteit. Het was allemaal super mooi in de sneeuw.

Een mislukte foto die ik toch eigenlijk wel heel gaaf vind. Een vogeltje!

Toen was het helaas al weer tijd om te gaan. We vlogen weer terug naar Amsterdam en gingen weer met de trein naar Utrecht. Ik heb een super leuk en gezellig weekend gehad. Het was ook leuk om weer twee steden te kunnen bekijken. Stedentripjes zijn mijn favoriet 😉

1 reactie op “Picture Me: Een weekend in de sneeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.