Tips om voldoende water te drinken.

 water splash

Voldoende water drinken is erg belangrijk. Vooral voor je gezondheid, maar ook voor je uiterlijk. Iedereen heeft het nodig. Voor mij is het misschien nog wel extra belangrijk. Ik leg het uit en geef je mijn tips.

In maart van dit jaar heb ik door nalatigheid en fouten van artsen een dubbele nierbekkenontsteking opgelopen en ik heb nog steeds een niersteentje bij mijn rechter nier.

Mijn nieren hebben toen een aardige klap gehad. Om de rest van mijn nieren wel gezond te houden moet ik een beetje lief zijn voor ze en dus echt elke dag genoeg drinken.

Mijn tips

– Heb het altijd op een plek waar je het ziet: Voor mij helpt het gewoon om op de plek waar ik zit een kan water te hebben staan, dan gaat het bijna automatisch naar binnen. Op school zet ik altijd een flesje op mijn tafel. Dit is voor mij een ultieme tip, een flesje bij me hebben in mijn tas werkt voor mij niet.

– Houd consequent bij hoeveel je drinkt:  Dit hoef je niet precies op papier te doen. Zo vul ik bijvoorbeeld mijn kan en ik weet dat daar een liter in zit. Die drink ik twee per dag, dat is makkelijk bij te houden. Als ik naar college moet en ik heb daar bijvoorbeeld twee flesjes leeggedronken weet ik dat ik ook een liter heb gedronken. Bij glazen raak ik al snel de tel kwijt 😉 Een manier om dit op te lossen is bijvoorbeeld een ‘water drink app’, voor mij werkte dit absoluut niet. Maar hey, niet iedereen is hetzelfde.

– Houd het lekker: Houd je niet zo van water? Drink dan voor de afwisseling een kop (groene) thee, of doe een schijfje citroen of limoen in je water (heerlijk in de zomer!). Bruisend water is ook wel oké. Nog steeds niet lekker? Drink dan ranja, dit is wel minder goed, maar wel een stuk lekkerder 🙂

– Drink water op vaste tijdstippen: Op deze manier voorkom je dat je het vergeet. Zo drink ik altijd een glas water als ik opsta, en voor elke maaltijd. Dat zijn toch alweer vier glazen wat  al snel 800 ml is! Dan ben je al bijna op de helft!

– Maak afspraken met jezelf: Ik heb met mezelf altijd de afspraak als ik in college zit dat ik voor de pauze een flesje leeg moet hebben en na de pauze een. Merk ik dat ik hem nog niet leeg heb wanneer het pauze is dan drink ik hem op dat moment helemaal leeg en ga hem weer vullen. Dit is echt een stok achter de deur.

Als laatste nog een hele extreme tip voor wanneer je echt móét:
– Ga niet slapen zonder dat je de gewenste hoeveelheid binnen hebt: Tja, af en toe sta ik ook wel glazen achterover te gooien voordat ik mijn tanden poets, maar dit doe ik alleen wanneer ik écht te weinig heb gedronken (minder dan een liter). Vervolgens loop ik de hele nacht naar de wc, maar ja, eigen schuld. Des te meer reden om het morgen anders te doen 😉

Ondertussen is veel drinken echt een gewoonte geworden van mij. Ik hoef er eigenlijk niet eens meer bij na te denken en het gaat eigenlijk allemaal automatisch. Het is een kwestie van wennen. Jij kan het ook! Probeer het maar eens 🙂

Hopelijk hebben jullie wat aan dit artikel gehad. Succes!

1 reactie op “Tips om voldoende water te drinken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.