Je lippen verzorgen in de winter

je lippen verzorgen in de winter

Je lippen verzorgen is natuurlijk altijd belangrijk. Niemand houdt van droge, gescheurde lippen. Ik geef je vandaag wat tips over hoe je je lippen altijd lekker zacht kan houden. Vooral in de winter, want dan hebben je lippen het het hardste nodig.

Smeren
Allereerst is het in de winter erg belangrijk om te smeren, smeren en smeren. Maar… waarmee kan je dan het beste smeren? Ik vind de lipbutters van The Body Shop echt zo fijn! Dit zijn wat mij betreft de beste lipbalsems ooit! Ze zijn heerlijk vet en verzorgen mijn lippen echt super goed.
The body shop lipbutter
Ahum, dit was ooit mijn geliefde cherry lipbutter van The Body Shop, maar dat is niet meer te zien 😉
Helaas bevallen niet alle lipbalsems zo goed in de winter. Ik vind bijvoorbeeld de lipbalsem van Burt’s Bees geen aanrader. Deze is vooral erg fris en niet vet genoeg. Daarbij smeert hij niet lekker, omdat hij zo hard is. Deze is prettiger voor in de zomer denk ik.
Ik ben ook geen fan van Labello. Ik heb vaak het idee dat deze een leuk glansje geven of een subtiel kleurtje geven, maar qua verzorging vind ik ze ook niet geweldig.
Burt's Bees
Burt’s Bees lipbalsem, die ik dus niet fijn vind
Beschermen

Oke, nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar je kan ook met Vaseline smeren. Ik ben absoluut geen fan van Vaseline. Toch kan het in de winter een functie hebben. Vaseline sluit namelijk je huid af. Vooral wanneer je naar buiten gaat en door de stevige wind fietst kan dit handig zijn. Zo verliezen je lippen minder vocht in de kou.

Wat ook heel goed werkt is eerst een laagje lipbalsem en daaroverheen een laagje Vaseline. Hierdoor wordt je lipbalsem als het ware ingesloten, waardoor hij extra goed opgenomen kan worden.

Scrubben

Eens in de zoveel tijd kan het ook prettig zijn om je lippen te scrubben. Er zijn speciale lipscrubs op de markt (Lush heeft er bijvoorbeeld een aantal), maar je kan het ook gewoon doen met een washandje of met een tandenborstel. Wrijf hiermee over je lippen en de velletjes zullen loslaten. Wat je overhoudt is heerlijk zachte lippen.

Let wel op, als je lippen echt gebarsten en gescheurd zijn is scrubben niet fijn. Je kan je lippen dan beter even laten herstellen en daarna even grondig scrubben en verzorgen.

Hopelijk kan je na het lezen van dit artikel voorkomen dat je lippen gaan barsten en gaan scheuren in de winter.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.