Lipgloss challenge: Mac vs. Urban Decay

Vandaag vergelijk ik twee verschillende lipglossjes met elkaar, die enigszins op elkaar lijken. Eentje van het merk Mac in de kleur ‘Cultured’ en een van Urban Decay in de kleur ‘Naked’. Vandaag twee lipglossen uit ongeveer dezelfde prijsklasse. Welke zou je moeten kiezen?

Als eerste moet ik zeggen dat de lipgloss van Urban Decay een mini verpakking is. Deze is qua applicator e.d. hetzelfde als de full size verpakking. Ook de inhoud is natuurlijk hetzelfde.

In de hulzen zien de lipglossjes er ongeveer hetzelfde uit. Een beetje oudroze. Maar wat zijn de verschillen? Ik heb ze natuurlijk voor jullie geswatched en getest. Ook geef ik mijn mening. Ik hoop dat je op basis daarvan kan kiezen welke je favoriet is.

De verpakking

Verpakking van Urban Decay Naked.

Verpakking van Mac Cultured

De lipgloss van Urban Decay zit in een tube. De fullsize verpakking dus ook. Die van Mac maakt gebruik van een sponsapplicator. Ik vind zelf een sponsapplicator fijner. Hiermee kan ik meer precies werken dan met een tube.

De kleur en finish

De kleur van Urban Decay Naked is iets meer peachy. De glitters die hierin zitten zijn meer roze. Mac Cultured is dus iets meer roze en heeft meer zilveren glitters. Deze heeft ook veel meer glitters dan de Urban Decay lipgloss.

Substantie

De lipgloss van Urban Decay is een stuk wateriger dan de kleur van Mac. Hierdoor plakt hij veel minder, maar gaat hij er ook sneller af. Het ligt er maar net aan waar je voorkeur ligt. De Mac lipgloss smeert hierdoor ook wel minder makkelijk uit, hij is wat stroperiger.

Geur

De geur van Naked verraste me. Deze ruikt naar mint! De geur lijkt heel veel op de Burt’s Bees lipbalsem. Het is wel lekker fris. De geur van Mac is gewoon ‘de typische Mac geur’. Alle lipglossen van Mac ruiken zo. Het is een moeilijk te omschrijven geur.

Swatches

Urban Decay Naked lipgloss swatch

Mac Cultured lipgloss swatch

Zo zien de kleuren eruit op mijn lippen. Wat vooral opvalt is de hoeveelheid glitters. Mac heeft er veel meer dan Urban Decay.

Full faces

Beide foto’s zijn genomen zonder flitser.

Full face met Urban Decay Naked lipgloss

Full face met Mac Cultured lipgloss

Ik kan niet makkelijk kiezen tussen welke mijn favoriet is. Ik denk toch Urban Decay Naked. Deze voelt comfortabeler aan op mijn lippen, doordat hij niet plakt.

Welke lipgloss heeft er volgens jou gewonnen?

1 reactie op “Lipgloss challenge: Mac vs. Urban Decay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.