Review: Mac Mineralize satinfinish foundation.

Mac-foundation-review

Een goede foundation vinden is een hele opgave. Het valt niet mee om de perfecte kleur te vinden, de perfecte finish en de perfecte dekking. Ik probeer je te helpen. Ik review de Mac Mineralize Satinfinish. Een foundation met SPF 15.

Foundation kopen is voor mij echt een ramp. Ik ben echt zo wit! Ik kan er niks aan doen, maar in de winter ben ik gewoon wit als sneeuw. Voor mij is een foundation kopen die hierbij past bijna onmogelijk. Gelukkig bestaat de Mac counter. Bij Mac hebben ze enorm veel soorten en tinten foundation. Voor mij is dit ideaal, want zo kan ik toch nog ergens de perfecte kleur vinden.

De Mineralize Satinfinish is een foudation met een hele lichte dekking. Het voordeel hiervan vind ik dat je niet rondloopt met zo’n dikke pannenkoek op je gezicht. Je ziet de foundation bijna niet zitten.

Daarbij zit er SPF 15 in. Whoohoo!  Ik houd van SPF in foundations. Je moet je gezicht ook in de winter namelijk beschermen tegen de zon. Dat wat in deze foundation zit is natuurlijk niet voldoende, maar het helpt allemaal mee.

Wel moet je een beetje opletten met deze foundation. Hij weerkaatst namelijk enorm veel licht! Er zitten bijna glitters in deze foundation. Dit vind ik persoonlijk erg jammer. Ik wil namelijk niet op een discobal lijken. Op de foto’s met flits is het duidelijk te zien.

Mac-foundation

mac-foundation-review-swatch

Op deze foto is het al goed te zien. Zie je hoe hij reflecteert!Mac-review

Hier zie je de glans ook heel goed terwijl hij is uitgesmeerd. Het geeft wel een mooie gezonde glow, maar vol in de zon vind ik het toch iets minder mooi worden. Ik zou deze foundation dus niet zo snel meenemen op wintersport of iets dergelijks. (Ik ga nooit op wintersport, maar daar is toch altijd heel veel zon? Haha)Alleen-mac-foundation

Zo ziet mijn gezicht eruit wanneer ik alleen de Mac foundation draag. Ik heb deze foto gemaakt zonder flits. Je ziet duidelijk dat het echt een lichte dekking geeft. Kleine oneffenheden verbergt hij wel, maar toch zie je er nog wel wat doorheen. Ik vind het wel een natuurlijk effect.

Met-flits

Hier zie je nog een complete full face, met flits. (sorry voor de enigszins overbelichting)

zonder-flits

En eentje zonder flits.

Ik heb de foundation nog wel even flink afgepoederd, zodat hij toch iets matter wordt.

Over het algemeen vind ik de foundation oké. Ik vind het prettig dat het de goede kleur is voor mij en dat hij een natuurlijk effect geeft. Maar die glitters waren voor mij niet nodig geweest.

Mac Mineralize Satinfinish foundation kost €30,- voor 30 ml. (Hij zit tegenwoordig in een zwarte flacon) en is onder andere te koop op de site van de bijenkorf.

1 reactie op “Review: Mac Mineralize satinfinish foundation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.