Review: Lush Lemony Flutter

  Lemony Flutter review

Lemony Flutter is misschien wel het meest befaamde product van Lush. Lemony Flutter is namelijk een heerlijke nagelriemcrème, want wij vrouwen hebben zelfs voor het kleinste stukje huid een apart crèmepje. Je kan hem echter ook voor andere delen van je lichaam gebruiken, maar hij wordt het meest gebruikt om de randjes bij je nagel soepel te houden. Hierdoor voorkom je vervelende scheurtjes, wondjes en velletjes.

Lush is een merk wat handgemaakte producten maakt. Ook maken ze gebruik van biologische en verse ingrediënten. De producten worden dan ook niet op dieren getest. Het merk heeft een hele eigen stijl, een Lush-winkel herken je uit duizenden en je ruikt ze van een afstand. Ze maken de heerlijkste zeepjes en crèmepjes en bedenken hier de leukste namen en beschrijvingen bij. Ja, ik vind het merk Lush erg goed en word al vrolijk bij de aanblik van zulke leuke producten.

Vandaag is dus de nagelriemcrème genaamd ‘Lemony Flutter’ aan de beurt. Hieronder zie je de ingrediëntenlijst.

Lemony Flutter ingredienten

Dit ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Vooral dat het tweede ingredient Shea Butter is, bevalt me wel. Dit is namelijk een erg goed voedend bestanddeel. Als ik last heb van een droog plekje hoef ik er maar Shea Butter op te smeren en het verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ook zitten er redelijk wat citroen extracten in, vandaar de naam ‘Lemony Flutter’. Verder zitten er vooral erg veel oliën in.

Lemony Flutter pot

Het product zelf is vooral erg zuinig in gebruik. Ik heb deze pot al best een tijdje (ruim een half jaar) en je ziet nauwelijks dat er wat uit verdwenen is. Het bovenste laagje van de crème is een beetje korrelig, maar als je wat verder graaft, zie je een wat minder gele crème. Ik denk dat de bovenkant er iets anders uitziet doordat er nauwelijks conserveringsmiddelen in zitten. Ik hoor ook wel vaak dat hij snel ‘verrot’. Je zou hem dus eigenlijk snel op moeten maken, maar dat is bijna onmogelijk.

Lemony Flutter substantie

De creme smelt bijna in je huid en voelt heerlijk aan. De hoeveelheid die je hierboven op de foto ziet was genoeg voor vijf nagelriemen, hij is dus echt über zuinig.

De geur is erg citrusachtig. Hier moet je van houden. Ik vond het in het begin niet zo lekker ruiken, maar ondertussen ben ik eraan gewend en vind ik de geur best lekker.

Ik gebruik de creme ook wel eens op mijn ellebogen en in mijn knieholten, voornamelijk wanneer ik eczeem heb van mijn chloorallergie. Deze huid is dan super droog. Je moet alleen wel een beetje oppassen met waar je de crème smeert. Hij is namelijk licht blekend door de citroenextracten. Het effect zie je nauwelijks, maar als je teveel smeert kan je wel witte plekjes krijgen. Ik zou hem dus niet gauw op mijn gezicht gebruiken. Voor je ellebogen is het blekende effect wel prettig, omdat deze vaak net wat donkerder of roder zijn.

Ik heb het idee dat Lush Lemony Flutter zeker wat meer doet voor mijn nagelriemen en daarmee ook voor mijn nagels. Ik vind hem prettig in gebruik en zal deze hopelijk nog lange tijd met veel plezier gebruiken.

Ben jij in het bezit van Lemony Flutter? Wat vind je ervan?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.