Catrice Absolute Nude palette vs. Urban Decay Naked 2 palette

 

Nude vs

Het Catrice Absolute Nude palette hebben jullie deze week vaker gezien. Ik heb deze gereviewd, geswatcht en een look mee gemaakt. Nu is natuurlijk duidelijk dat het Catrice Nude palette is geïnspireerd door het Urban Decay Naked 2 palette. Ik vind het altijd leuk als budgetmerken dit doen, want zo zijn er vaak goedkopere alternatieven beschikbaar en soms zelfs dupes.Kijk mee naar de vergelijking van deze twee paletten.

Verpakking
De UD verpakking is duidelijk steviger dan die van Catrice. Die van UD is van een soort aluminium en die van Catrice van plastic. Ook vallen de oogschaduws van Catrice bij mij uit het palette, maar hopelijk ben ik de enige die dit probleem heeft. De verpakking van Urban Decay is in ieder geval een stuk beter.
Catrice Nude palette verpakking stuk
Inhoud

Nudevsnakedrij

Catrice Nude palette close up

De inhoud van de paletten is wel verschillend. Zo zitten in het Urban Decay (UD) Naked 2 palette twaalf kleuren en in het Catrice palette maar de helft. In het UD palette zit dus wel wat meer variatie (voornamelijk meer grijs tinten). Toch lijken de kleuren van het Catrice palette wel op een aantal kleuren uit het UD palette. Ik heb ze even naast elkaar gezet.

Bij beide palettes zit een applicator. Bij het Catrice palette zit een kwastje met een de ene kant haartjes en aan de andere kant een sponsapplicator. Ik ben niet erg te spreken over de kwaliteit hiervan.
Bij het UD palette krijg je een kwalitatief betere kwast, aan de ene kant heeft deze een stevige platte oogschaduwkwast en aan de andere kant een blending kwast. Ook zit in het UD palette een grote spiegel en je krijgt er een mini lipgloss bij.

Swatches

NudevsNakedhighlighters2

Hierboven zie je de highlighters uit de palettes, twee kleuren van Catrice en een van Urban Decay. Ik vind de 2e kleur van Catrice net iets te roze om te gebruiken als highlighter en de 1e heeft een iets te grove shimmer voor mij. Ik ben van dit rijtje toch de grootste fan van de UD highlighter.

NudevsNakedbruin2

Hier zie je een aantal basiskleuren. Als ik de eerste twee kleuren van de swatch vergelijk, denk ik dat UD wint, maar YDK is ook zo’n mooie kleur. Daar kan bijna geen enkele oogschaduw tegenop. De 4e kleur van het Catrice palette doet integendeel niet onder voor de UD kleur. Die van UD heeft wel net iets meer shimmer en is iets koeler, maar dat is een kwestie van smaak.

NudevsNakeddonker

Hm in dit rijtje ben ik vooral een beetje teleurgesteld over de 5e kleur uit het Catrice palette, deze heeft veel minder pigment dan de rest. Ik kon in het UD palette ook niet echt een kleur vinden die hier dicht bij in de buurt kwam. De 6e kleur van Catrice vind ik wel erg mooi. Hier kan je een hele mooie smokey look mee maken en lijkt erg veel op Busted.

Prijs
Het Catrice palette is een stuk goedkoper dan het Urban Decay palette. Voor het Catrice palette betaal je €4,99 en je krijgt hiervoor 6 gram, dit is 1 gram per oogschaduw. Dit is dus €0,83 per gram.
Het Urban Decay palette kost ongeveer €45,- afhankelijk van waar je hem koopt. Je krijgt hiervoor 14,4 gram, dit is 1,2 gram per oogschaduw. 1 gram kost dus €3,13.
De winnaar is…

Hm lastig dit keer. Het Urban Decay palette is wel echt overduidelijk beter gepigmenteerd en gevarieerd en de verpakking is beter. De vraag is alleen of dit opweegt tegen de prijs die je ervoor moet betalen. Ik kan dit heel moeilijk beoordelen omdat dit voor elke portemonnee verschillend. Oordeel zelf, zou ik zeggen 🙂

Wie is volgens jou de winnaar?

 

Gerelateerde artikelen

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.