De bucketlist…

Tumblr_mj1u49qr661s0ed57o1_400_large

Een bucketlist is een lijst met dingen die je altijd al een keer wilt doen. Doelen die je jezelf stelt. Ooit op een grijze middag heb ik deze gemaakt. Ik denk dat dit zo’n drie jaar geleden is geweest. Ik vond het leuk om eens over dit soort dingen na te denken, zonder er al te veel mee te doen. Ik vertel jullie over die van mij en ben benieuwd naar jullie bucketlist.

Laatst keek ik weer eens op mijn lijst, en ik kwam erachter dat ik op moment van schrijven bezig ben met het vervullen van een aantal doelen of wensen. Vandaar dat ik er ook een blogpost over maak.

Waarom zou je een bucketlist maken? Ten eerste vind ik het gewoon leuk om over na te denken, zoals ik zei. Het is leuk om te dromen. Verder geloof ik ergens in een vorm van positieve energie. Door te focussen op positieve dingen en op je dromen, zul je deze ook aantrekken. Misschien doordat je bent gefocust op het zien van kansen, misschien om een andere reden…
Genoeg zweverig geklets. Let’s get to the point.

Op mijn bucketlist staan hele grote dingen, misschien ook dingen die in eerste instantie onbereikbaar lijken. Toch heb ik ze op mijn bucketlist gezet. Je moet dromen hebben toch?! Zo staat er op mijn bucketlist om voet te zetten op alle continenten. Leuk idee! Maar hoe ga ik ooit op Antarctica komen?
Ook staan er kleine en misschien onzinnige dingen op. Dingen die me gewoon grappig lijken om een keer te doen. Zo wil ik bijvoorbeeld heel graag een keer een les yoga volgen. Puur om te kijken of dit wat is. Het lijkt me gewoon leuk. En hoe cool is het om een keer echte flessenpost te versturen!?

Verder staat op mijn bucketlist één doel, wat ik echt super graag wil bereiken in mijn leven. Ik wil namelijk naar alle wereldwonderen afreizen (die nu nog bestaan dus). Ik bedoel hiermee: Machu Pichu (Peru), Petra (Jordanie), Colloseum (Italie), Christo Redentor (Brazilie), Taj Mahal (India), Chinese Muur (China) en als laatste Chichen Itza (Mexico). Dit zal een hele opgave worden en momenteel ben ik nog niet eens op weg. Ik heb nog geen enkel wereldwonder gezien. Toch hoop ik deze wens ooit af zal kunnen strepen van mijn lijst.

Toch gaat het op andere vlakken weer erg goed met mijn bucketlist. Ik ben op moment van schrijven in Suriname, waar ik de kans krijg om super veel wensen in vervulling te laten gaan. Hieronder een klein lijstje:

  • Een reis maken van (meer dan) twee maanden.
  • Slapen op het strand
  • Leren salsa dansen
  • Jungle bezoeken

Ik vind het nogal wat. Ik ben in ieder geval blij dat ik nu de kans krijg om deze dingen te doen in mijn leven.

Mijn grote tip voor het vervullen van je doelen is erg simpel. Doe het gewoon! Wil je graag op reis? Pak je koffers en doe wat je wilt. Wil je graag die taal leren? Waarom begin je niet vandaag! Kansen en mogelijkheden zijn overal, je moet ze alleen even willen zien.

Nu ben ik super benieuwd hoe het nu met jullie zit. Hebben jullie een bucketlist? Zoja, wat staat erop? En waarom heb je een bucketlist gemaakt? Of waarom niet? Laat het weten bij de comments.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.