Kokos olie masker

Kokos masker

Ik hoorde super veel goede verhalen over kokos olie of kokos vet voor je haar. Het zou wonderen doen voor je haar. Hier in Suriname verkopen ze super veel kokos olie. Ik werd daarom wel erg enthousiast. Toen ik dan dit speciale haarmasker tegenkwam kon ik het niet weerstaan. Zou dit echt zo geweldig zijn als iedereen zegt?

Op de voorkant van de verpakking staat heel groot “Pure Coconut Oil’. Ik heb altijd geleerd toch de ingrediënten te checken, maar deze kon ik niet vinden. Ik dacht dat dat misschien niet gebruikelijk is in Suriname. Totdat ik thuiskwam en de ingrediëntenlijst vond.

Kokos masker ingredienten

Huh? Het eerste ingrediënt is een minerale olie. Petrolatum is toch gewoon Vaseline? Wel is de lijst erg kort, wat ik meestal een pluspunt vind, maar ik vind het super stom dat het helemaal geen pure kokos olie is! Ik ben genept!

Kokos masker swatch

Hier zie je een ‘scoop’ op mijn hand. Het voelt super vettig aan. Echt heel vies. Ik moest mijn handen ook echt grondig met zeep wassen wilde ik van dat vettige laagje afkomen. Maar misschien vind mijn haar dat vettige laagje wel fijn en wordt het daar mooi glanzend van. Dat beloofd dit masker namelijk. Het belooft je haar minder droog te maken, te voeden en glans te geven. Ik heb het geprobeerd.

Kokos masker haar voor

Zo zag mijn haar eruit voordat ik het ging wassen. Ik heb het de hele dag op een knot gehad dus daarom zit er zo’n vreemde slag in. Je ziet goed dat het bovenop vet is en aan de onderkant droog. Dit masker is dus precies wat ik nodig heb.

Ik gebruikte dit masker onder de douche, maar alleen in de onderste helft van mijn haar. Anders was ik bang dat mijn hoofdhuid te vet werd. Daarna heb ik het aan de lucht laten drogen. Hieronder zie je het resultaat.

Kokos masker haar na twee

Ik heb hier dus droog haar! Zoals je ziet is nu de bovenkant niet meer vet, maar de onderkant wel! Getver. Het voelt super ranzig aan. Er zit echt een vettig laagje om mijn haren heen. Ieuw!

Dit masker is dus geen wondermiddel voor mij. Ik ga het binnenkort nog een keer voor het douchen proberen, zodat ik het er dan met shampoo uit kan wassen. Ik hoop dat dit beter werkt. Ik heb hier ook positievere verhalen over gehoord. Mocht ik het hebben geprobeerd, dan horen jullie dit natuurlijk nog van mij 🙂

Dit kokosmasker kost 9,90 SRD. Dat is ongeveer €2,40.

Edit: Ik heb dit masker nog een kans gegeven. Lees hier het artikel, waar ik het op een iets andere manier heb gebruikt.

3 reacties op “Kokos olie masker

  1. ik vind de ingredientenlijst er best goed uitzien hoor, geen gekke chemische toevoegingen in ieder geval! Jammer dat het je niet zo heel goed bevalt, ben benieuwd of het voor het douchen wel werkt 🙂

  2. hoevaak heb je het uitgewassen met shampoo? ik doe dit altijd 2 keer anders blijft mijn haar ook vet laat het meestal een nachtje intrekken en s ochtens was ik het er weer uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.