OOTD: Holi Phagwa

OOTD phagwa bovenlaag

Vandaag is het feest in Paramaribo. Het is namelijk vandaag Holi Phagwa. Dit is een Hindoestaans feest. Voor zover ik weet wordt hierbij de lente gevierd. Daarom is het feest in de stad. Er wordt op deze dag voornamelijk met verf(poeder) gegooid. Ik ben benieuwd. Natuurlijk vereist dit feest een speciale outfit, ik wil namelijk niet niet dat mijn mooie, geliefde kleding vol verf komt te zitten. Ik laat jullie vandaag mijn outfit zien.

Speciaal voor dit feest heb ik en wit topje gekocht. Wit, omdat je dan de verschillende kleuren verf goed ziet. En een topje, omdat het vandaag erg warm is (net zoals bijna alle andere dagen in Paramaribo). Ik kocht dit topje bij een van de vele Chinese winkeltjes.

Daaronder draag ik een simpel spijkerrokje. Deze heb ik niet speciaal voor het feest gekocht. Ik vind deze wel leuk en ik draag hem veel. Hij was niet duur, maar stiekem hoop ik wel dat ik hem nog schoon krijg. Zo niet, koop ik in Nederland een nieuw simpel spijkerrokje. Volgens mij heb ik dit rokje al een jaar of vijf. Destijds kocht ik deze zelfs op de markt volgens mij.

OOTD phagwa achterkant

Het topje is van de achterkant helemaal van kant met bloemen. Normaal zou ik dit in Nederland niet zo snel dragen, maar hier gaat iedereen helemaal los wat betreft kleding. Ik vind dat ik daar best één dag aan mee kan doen 😉

OOTD phagwa havaiansas

Onder mijn outfit draag ik mijn geliefde Havaianas. Ik heb verschillende soorten ingeslagen in Brazilië. Deze vind ik het minst mooi en waren het goedkoopst. Toch hoop ik dat mijn slippers een beetje gespaard blijven.

Nu draag ik op deze feestdag ook een ‘onderlaag’. Ik doe dit omdat ik aan het einde van de dag met de taxi naar huis moet. Taxi’s nemen je niet mee als je helemaal vol zit met verf. Daarom zorg ik dat ik of kleding uit kan trekken zodat er schone onder zitten en ik neem een extra shirtje mee.

OOTD phagwa onderlaag

Mijn ‘onderlaag’ bestaat uit een simpel zwart broekje, wat ik onder mijn rokje draag. Het hempje draag ik mee in mijn tasje zodat ik die om kan wisselen.

OOTD phagwa tasje

Dit tasje neem ik mee. Deze komt van de Primark.

Zo ziet mijn outfit eruit (zonder tasje):

OOTD phagwa aan

Om jullie ook nog een indruk te geven van de verf:

OOTD phagwa poeder

Het poeder zit in bussen. In de doppen zit gaatjes, zodat je ermee kunt gooien. Van links naar rechts heb ik roze, oranje en paars.

OOTD phagwa poeder

Mijn favoriete kleur is natuurlijk de roze. Die zie je hierboven.

OOTD phagwa poeder uitgesmeerd

Als het uitgesmeerd wordt krijg je zulke vlekken. Ik vind het wel vrolijk 🙂 Ik zal jullie de foto’s van het eindresultaat laten zien.

Een hele fijne Holi Phagwa gewenst! Geniet van de lente 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.