Rituals Brilliant Bliss shampoo

Shampoo Rituals

Rituals is voor mij ondertussen echt een begrip geworden. Ik vind het een merk wat zich echt duidelijk onderscheid van anderen. In positieve zin. Meestal ben ik weg van de producten van Rituals. Laatst konden jullie al een review lezen van de befaamde foaming douchegels en vandaag is een shampoo aan de beurt, namelijk de Brilliant Bliss shampoo.

Van de producten van Rituals krijg ik altijd een heel ‘zen’ gevoel. Ik weet dat dit tussen mijn oren zit, maar ik denk dat dit door de uitstraling van de winkels en de producten komt. De winkels doet me altijd denken aan een luxe beautysalon en ik begin spontaan te zuchten van opluchting. Haha.

Rituals shampoo review

De verpakkingen van Rituals zien er altijd tip top uit. Mooi strak en ook hier weer heerlijk ‘zen’. Toch vind ik ze in gebruik niet altijd even handig, wat ik ook al aangaf bij de douchegels. Ook hierbij geldt dat wanneer ik de shampoo met de dop naar beneden bewaar en ik vervolgens de dop eraf draai, er al product naar buiten gestroomd komt. De verpakkingen zijn dus niet altijd even praktisch.

De shampoo belooft vochtinbrengend te werken en vooral een mooie glans te geven. Laten we eerst eens kijken naar de ingrediënten.

Aqua/water, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, propylene glycol, decyl glucoside, peg-60 hydrogenated castor oil, parfum/fragrance, laureth-2, peg-200 hydrogenated glyceryl palmate, glyceryl laurate, sodium chloride, sodium benzoate, glycol distearate, polyquaternium-10, polysilicone-18 cetyl phosphate, peg-7 glyceryl cocoate, citric acid, cocamide mea, hydroxypropyl oxidized starch pg-trimonium chloride, panthenol, glycerin, sodium styrene/acrylates copolymer, laureth-10, hydrolyzed wheat protein, dimethylpabamidopropyl laurdimonium tosylate, helianthus annuus (sunflower) seed extract, acacia concinna (shikakai) fruit extract, peg-40 hydrogenated castor oil, rosa damascena (rose) flower oil, linalool, butylphenyl methylpropional, citronellol, coumarin, hexyl cinnamal, limonene.

Dit zijn ze. Ik vind het wel jammer dat er SLS inzit (het tweede ingredient: Sodium Laureth Sulfate). Dit is een vrij agressief middeltje, wat sommige hoofdhuidjes behoorlijk irriteert. Je kan er ook baad bij hebben, wanneer je veel producten gebruikt met siliconen. Milde shampoo’s verwijderen deze namelijk niet. Ik heb zelf geen gevoelige hoofdhuid dus heb ook niet zoveel last van SLS, maar het is goed om in je achterhoofd te houden.

Rituals shampoo swatch

De shampoo ziet er niet bijzonder uit. Als ik hem probeer op te schuimen met wat water ziet hij er zo uit:

Rituals shampoo schuim

Hij schuimt niet heel hard. Ik merk dit ook wanneer ik mijn haar ermee was. Ik vind dit gek, want SLS zou juist goed moeten schuimen… Je hebt behoorlijk wat nodig om hem wel te laten schuimen. Niet te zuinig zijn dus.

Wat dit product echt onderscheid van anderen is de geur. Ik vind hem erg moeilijk te beschrijven. Het is geen standaard aardbeien of citrus geur. Hij ruikt vrij warm en een beetje oosters, maar wel aan de zoete kant. Een typische Rituals geur die je moet ruiken. Ik ben er gek op.

Hij maakt mijn haar verder super goed schoon en het blijft ook lange tijd schoon. Dit is precies wat ik zoek in een shampoo en daarom vind ik deze echt super fijn. Daarbij bevat hij 70 ml, wat hem ideaal maakt voor op vakantie of op reis. Als je langer gaat dan een weekendje. Zo sjouw je niet rond met een fles van 200 ml, maar mini’s zijn in dit soort situaties net te klein. Er bestaat ook een flacon van 250 ml.

Rituals Brilliant Bliss shampoo is te koop in twee maten:

  • 70 ml kost €4,-
  • 250 ml kost €9,50

6 reacties op “Rituals Brilliant Bliss shampoo

  1. Hoi, ik heb me eens laten vertellen dat de shampoo niet schuimt doordat het een zeer geconcentreerde shampoo is( te vergelijken met een shampoo van de kapper). Ik gebruik er juist minder van dan normaal en zelfs dan ruikt m’n haar heerlijk en het wort echt schoon! 🙂

    • Oh dat zou kunnen! Ik vind het zelf altijd wel prettig als een shampoo schuimt, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.