The Body Shop Vitamin E Face Mist

  Body Shop face mist

We willen allemaal dat onze make-up lang blijft zitten en er mooi uitziet. Daar zorgt deze face mist van de Body Shop voor. Er zijn meer face mists of finishing sprays op de markt. Sommige zijn wat duurder, zoals de Fix+ spray van Mac of de All Nighter van Urban Decay. Deze van de Body Shop is gelukkig nog enigszins betaalbaar.

Body Shop face mist flacon

Face mists doen eigenlijk hetzelfde als finishing sprays. Ze fixeren je make-up waardoor het langer blijft zitten en het haalt het poederige effect weg. Daarbij is zo’n watertje op je gezicht sprayen ook nog eens heel verfrissend.
De spray van de Body Shop zou daarbij ook nog vochtregulerend werken.

Je gebruikt deze spray door deze lichtjes over je make-up heen te spuiten. Vervolgens laat je dit even drogen. Pas wel op met je mascara. Kijk nog niet naar boven of naar beneden als de spray nog niet droog is. Je make-up kan hier namelijk door gaan vlekken.

Hieronder zie je de spray op mijn hand. Ik heb hier twee sprays gebruikt.

Body Shop face mist swatch

Er komt een fijne mist uit de verpakking. Toch zie ik onderin nog een druppel hangen. Dit is jammer, want op deze manier druipt je make-up dus van je gezicht af. Ik heb hier wel twee sprays gebruikt. Normaal gebruik ik op mijn gezicht maar één spray ‘per oppervlak’ en dan heb ik er geen problemen mee. In gebruik vind ik de spray dus erg fijn.

De geur is ook lekker fris. Hij ruikt een klein beetje naar rozen. Ik ben geen super groot fan van rozengeur (behalve van echte bloemen), maar dit vind ik wel lekker ruiken.

Van het vochtregulerende effect merk ik niet zo veel. Ik merk wel dat mijn huid gewoon behoefte heeft aan een normale dagcrème.

Ik ben dus wel tevreden over deze face mist van de Body Shop. Ik denk (!) dat dit een goed alternatief is voor bijvoorbeeld de Fix+ van Mac of de All Nighter van Urban Decay. Zeker weten doe ik het niet, want die laatste twee heb ik nooit getest. Wie weet zie je ze nog ooit voorbij komen.

The Body Shop Vitamin E Face Mist kost €12,- voor 100 ml.

4 reacties op “The Body Shop Vitamin E Face Mist

  1. Ik kom eigenlijk nooit bij de bodyshop maar dit ziet er echt uit als een heel fijn product, misschien toch maar eens naar binnen lopen!!

    xo Rosie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.