Picture me: Eerste weken in Suriname

 IMG_8270

Suriname is een geweldig land, waar alles er heerlijk rustig aan toe gaat. De eerste weken heb ik dan ook rustig de tijd genomen om te acclimatiseren en het land te leren kennen. Ook heb ik voorzichtig een begin gemaakt met mijn onderzoek. Ik heb wat foto’s voor jullie op een rijtje gezet.

Ook kreeg ik bezoek in de eerste weken. Mijn vriend, Theo en zijn vriend Marten kwamen langs. Het was erg gezellig om ze te zien. Samen hebben we veel leuke trips gedaan, maar als eerste hebben we natuurlijk het centrum verkend.

IMG_8402

De Palmentuin mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. (Voor wie zelf ooit naar Suriname gaat; Het wordt sterk afgeraden om hier doorheen te lopen wanneer het donker is.)

IMG_1314

Ik vind de Palmentuin erg mooi. De palmen zijn zo hoog! De tuin staat ook op de USESCO werelderfgoedlijst.

IMG_1379

Maar dat is niet het enige van Paramaribo wat op de werelderfgoedlijst staat. Ook de historische binnenstad, met zijn houten huisjes staat erop. Deze vind ik wel erg bijzonder, want deze mogen dus niet zomaar gesloopt worden. Ze hebben wel erg veel onderhoud nodig, waarvoor de middelen soms ontbreken. Daarom zijn ook veel gebouwen in de stad compleet vervallen.

IMG_1360

De enigszins onlogische Jules van Wijdenboschbrug was ook goed te zien. Deze is vrij hoog, namelijk 50 meter. We zijn er ook overheen gereden. Zuinig voor je auto is het in ieder geval niet en ertegenop fietsen is een hele opgave.

IMG_1374

Ook hebben we Fort Zeelandia bezocht. Dit stamt uit de koloniale tijd van Nederland. Later werd het ook nog een kazerne en een gevangenis. Het fort is vooral een aanrader wanneer je van geschiedenis houdt.

IMG_1743

Ook gingen we op kaaimannen trip. We gingen in een te grote kano. Een gammel bootje. Toen we bij een moeras aankwamen, kon het kaaimannen vangen beginnen. Onze gids ving er drie. Maak je geen zorgen hoor, de kaaimannen werden even later gewoon weer vrij gelaten.

IMG_0549

Ook hebben we dolfijnen gespot. Onderweg kwamen we de rode ibis tegen.

IMG_1880

En we hebben natuurlijk wilde dolfijnen gespot.

IMG_0599

Niet veel later gingen we aan land bij Fort Nieuw-Amsterdam. Ook hier hebben we weer erg veel geschiedenis gehoord. Op de foto hieronder zie je trouwens super grote waterlelies. Sommige waren wel een meter in doorsnede.

IMG_0601

Hierboven nog een foto van Nieuw-Amsterdam. In de grote pan werd suikerriet gekookt.

IMG_8270

We hebben ook de Brownsberg bezocht, waar we onderweg een familielid van de toekan tegenkwamen.

IMG_2632

 

IMG_2636

Als eerste kwamen we aan bij een platform waar je uitkeek over het Brokopondomeer. Het was jammer genoeg een beetje bewolkt, maar dit had aan de andere kant ook wel weer wat.

 

IMG_2722

Na een flinke wandeltocht en na het zien van apen, kwamen we aan bij ons einddoel. De Leo val. Een mooie waterval middenin de jungle.

IMG_2757

Onderweg naar huis kwamen we ook nog een slang tegen. Deze was wel gewond, wat ik erg zielig vond.

IMG_2823

En ’s avonds natuurlijk lekker uit eten bij het pannenkoekenhuis. Heerlijk om zo Nederlands te eten af en toe.

Mijn eerste weken in Suriname zijn dus erg gezellig. Ik heb natuurlijk ook aan mijn onderzoek gewerkt, maar hier zijn erg weinig foto’s van, of deze zijn gewoon niet interessant voor buitenstaanders. Ik hoop dat jullie dit fotoverslag leuk vonden om te zien 🙂

4 reacties op “Picture me: Eerste weken in Suriname

  1. Wauw dit ziet er echt geweldig uit!! Wat gaaf dat je daar bent!! Suriname lijkt me echt prachtig! Die foto van die dolfijn is ook echt heel erg mooi!!

    Liefs Rosie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.