Roc Emollient Body Balm

Laatst schreef ik een review over de douche crème van Roc. Deze beviel me vrij goed. Uit dezelfde lijn heb ik ook een body balm. Deze voedt je huid en helpt de huid te herstellen. Hij zou vooral geschikt zijn voor de (chronisch) droge huid. Allemaal  heel mooi die beloftes, maar wat doet hij nou echt?

Ik heb een vrij kleine tube van het goedje, maar gelukkig heb je niet veel nodig. Ik gebruik hem vooral om mijn droge stukken huid in te smeren, zoals mijn ellebogen en knieën.

Hierboven zie je de ingrediënten. Hij bevat geen parfum! Dat is een groot pluspunt. Handig voor vrouwen die allergisch zijn voor parfum. De crème ruikt hierdoor wel erg neutraal, dus verwacht geen oase van geuren zoals bij de Body Shop of Rituals.

Ik had eigenlijk een hele dikke crème verwacht, maar dit valt gelukkig mee. Daarbij is hij vrij transparant, waardoor hij makkelijk verdeeld en geen witte waas achterlaat.

Verder trekt hij niet super snel in. Ook na een aantal uren voel je nog een vettig laagje op je huid. Ik vind dit niet erg prettig, vooral niet als ik haast heb en snel kleding aan wil doen. Hij is dan ook eerder geschikt voor kleine plekjes, dan voor je hele lijf, vind ik. Hij voedt mijn huid wel goed. Ik merk meteen dat mijn droge plekjes minder droog zijn. Zelfs na één keer smeren. Dat vind ik fijn aan een crème. Direct resultaat.

De crème van Roc is dus wel erg prettig voor kleinere, droge plekjes op de huid, want deze herstelt hij snel en soepel. Voor het hele lijf zou ik hem niet gebruiken, want daarvoor is hij te vet/rijk.

Roc Emollient Body Balm kost €16,95 voor 200 ml.

1 reactie op “Roc Emollient Body Balm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.