Waarom een beautyblog?

Lifewithme-logo.jpg

Lifewithme.nl bestaat nog niet eens zo heel erg lang. Toch ben ik al een hele tijd bezig met het hebben van een blog. Hoe ben ik hier gekomen? En waarom doe ik dit?

Al sinds ik Beautygloss.nl volg, loop ik met het idee rond. Ik weet dit nog heel erg goed. Ik keek toen namelijk dagelijks op girlscene.nl. Ik vond het een leuke site. Al vaker kwamen er filmpjes en artikelen van Mascha op de site en die vond ik het leukst. Toen haar filmpje in 2008 over oogschaduwbasis op de site kwam, was ik verkocht. Sinds die dag kijk ik elke dag op Beautygloss.nl. En daar is het eigenlijk begonnen. Sinds die tijd heeft het bij mij gekriebeld om zelf een site te hebben. Dat leek me zo leuk. Ik was toen 15/16 denk ik. Ik heb altijd veel van beauty meegekregen en vond het super interessant.

Ik heb jaren met het idee rondgelopen, maar er zaten te veel ideeën in mijn hoofd. Ik kon dat toch nooit! Ik had geen idee hoe je een website moest maken. Totdat ik eens ergens een reclame tegenkwam. ‘Binnen 3 stappen uw eigen website’. Nou, dat wilde ik wel eens proberen. En inderdaad… in no-time had ik een website. Ik heb hier toen een aantal artikeltjes voor gemaakt en ik vond het leuk. Al snel bleek deze methode niet helemaal gratis en ik wilde er niet voor betalen. Daarom besloot ik niet door te gaan met die website.

Niet veel later besloot ik dan een gratis weblog te starten. Dit is ongeveer anderhalf jaar geleden. Met heel veel plezier heb ik hier altijd voor geschreven (want filmpjes maakte ik nog niet). Ik begon het steeds leuker te vinden en kon het weinige beetje creativiteit wat ik bezit goed kwijt. Fotografie heb ik altijd al super leuk gevonden en dat is ook mooi te combineren met het hebben van een blog.
Het begon echter wat groter te worden en ik kreeg steeds meer bezoekers. Ik vond het daarom ongeveer 8 maanden geleden tijd voor de volgende stap. Een echte website met een domeinnaam.

In drie tellen was het gebeurd. Lifewithme.nl was geboren. Sinds die tijd is de groei ook wat groter. Ik krijg meer bezoekers en zelfs een aantal merken die interesse hebben in ‘advertorials’ (dit zijn gesponsorde artikelen). En hoe groter het wordt, hoe leuker ik het eigenlijk begin te vinden. Ik haal er een beetje voldoening uit.

‘Waarom beauty?’

‘Beauty is toch super oppervlakkig, en alleen maar uiterlijk schijn?!’ Dat kan je vinden, maar daar ben ik het niet mee eens. Beauty heeft iets met uitstraling te maken en met jezelf goed voelen. En als je je goed voelt, dan straal je dat ook uit. Beauty kan je daarbij helpen. Ik vind het heel bijzonder wat make-up kan doen voor een mens en daarom vind ik het zo interessant.

‘Maar er zijn er al zo veel…’

Helemaal waar. Toch ben ik misschien een beetje ambitieus en naïef, maar ik denk echt dat ik wat toe te voegen heb. Ik heb het idee dat wanneer ik er met plezier en toewijding aan werk, dat een kwestie van tijd is totdat anderen dit opvalt. Daarom laat ik me niet zomaar uit het veld slaan en ga ik gewoon door. Ik ben geen eendagsvlieg, zoals vele andere blogs dat wel zijn.

Waarom blog jij eigenlijk?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.