‘Beauty’ door Cynthia Schultz

 

IMG_0628

Ik ben gek op lezen. Lekker een avond met een boek op de bank of nog even lezen voor ik ga slapen. Als beautyliefhebber is het boek ‘Beauty’ van Cynthia Schultz dan een must om op de boekenplank te hebben staan. Daarom bestelde ik hem nog voordat het boek uitkwam (inclusief handtekening, aha!) en las het aandachtig. Vandaag mijn review.

Beauty Cynthia boek

Als eerste moet ik zeggen dat het boek op zich een plaatje is. Ik kan ernaar blijven kijken. De vormgeving is ook helemaal MissLipgloss. Het lettertype is hetzelfde als op de site en het is een mooie, tastbare aanvulling op Misslipgloss.nl.

Beauty Cynthia Schultz achterkant boek

Tekst op de achterkant van het boek.

IMG_8462

Hier zie je de inhoudsopgave. Als je het mij vraagt kun je het boek opdelen in drie delen. Oké, misschien vier. Het eerste deel bestaat uit een stukje achtergrond over Cynthia zelf. Hoe is ze begonnen met bloggen? Hoe is ze zo ver gekomen? Dit deel vond ik als blogger misschien wel het meest interessant. Het is leuk om over de persoon achter MissLipgloss te lezen.

Beauty Cynthia Schultz lippen

Het tweede deel bestaat uit een hele hoop make-up tips. Alles wat je maar op kan maken, wordt behandeld in het boek. Dit deel vond ik misschien wel het minst interessant. Ik volg Cynthia al zo’n zes jaar denk ik. Hierdoor ken ik heel veel van haar tips al via haar blog. Ik had het eigenlijk allemaal al eens gehoord. Voor sommige meiden is dit misschien niet het geval. Er worden wel hele goede tips gegeven, waarvan ik er ook een hele hoop al jaren dankbaar gebruik.

Beauty Cynthia Schultz op reis

Beauty Cynthia Schultz zomer

Het derde deel bestaat uit allerlei hoofdstukken hoe je je make-up aan kunt passen aan verschillende omstandigheden. Hoe draag je make-up in de zomer? Wat kan je doen als je een bijzonder feest hebt? Wat doe je als je make-up is mislukt? Ook dit deel was erg leuk om te lezen.

Beauty Cynthia Beauty Shoppen

Het laatste gedeelte bestaat nog uit een woordenlijst en een dankwoord ter afsluiting. Dit vind ik ook altijd erg bijzonder om te lezen. Ook dit gedeelte is namelijk weer erg persoonlijk.

Al met al vind ik het een erg leuk boek. Het leest erg makkelijk en het is leuk geschreven. De schrijfwijze is helemaal zoals we dat van Cynthia gewend zijn.

Beauty Cynthia Schultz loveI love it!

Dit boek is een echt must-have voor iedereen die van beauty houdt.

‘Beauty’ door Cynthia Schultz is te koop voor €14,95

3 reacties op “‘Beauty’ door Cynthia Schultz

  1. Ik heb haar boek ook en ben er echt heel blij mee! Ook ik volg haar blog al een tijdje en wist dus al veel van de make-up tips. Toch vind ik het boek gewoon fijn om te hebben, omdat het van Cynthia is. Mooie foto van jullie beide! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.