Hema vs. Rituals: foaming shower mousse

 

Rituals collage

Ik ben gek op schuim onder de douche. Ik vind het prettig werken en ik ben als een kind zo blij als ik met schuim mag spelen. Zo heb ik twee verschillende soorten foaming shower gels geprobeerd. Eentje van de Hema, namelijk de destressing shower mousse en een van Rituals namelijk de Zenzation foaming shower gel. Deze twee zullen het tegen elkaar gaan opnemen.

Hema vs Rituals douche

De verpakkingen vind ik beiden erg mooi. De Rituals Zenzation straalt wel echt zen uit en ziet er wat vrolijker uit. De shower mousse van de Hema roept bij mij eerder sereniteit op. Vooral de verpakking werkt erg ‘destressing’ denk ik, door het gebruik van de paarse kleuren.

Hema vs Rituals douche Hema opening

Rituals douchegel flacon

Beide verpakkingen hebben een spuitkop, waar de gel uit komt. Die van Rituals is een stuk kleiner, maar werkt niet minder praktisch. Beide verpakkingen zijn goed te doseren.

Er komt echter wel wat schuim uit de kop, wanneer je hem een paar minuten hebt laten staan. Dit probleem hebben ze beiden. Echter, de dop van Rituals ik doorzichtig en die van de Hema niet. Ik voel minder voor een transparante dop omdat je het dan in ieder geval niet ziet. En wat niet weet, wat niet deert. Daarbij is het maar een klein detail.

Rituals douchegel verpakking

Hema vs Rituals douche ingredienten hemaIngrediënten van de Hema shower mousse

Aqua / water, sodium laureth sulfate, isopentane, cocamidopropyl betaine, sorbitol, isopropyl palmitate, parfum / fragrance, peg-120 methyl glucose dioleate, isobutane, guar hydroxypropyltrimonium chloride, sodium benzoate, citric acid, peg-40 hydrogenated castor oil, oryza sativa (rice) extract, glycerin, prunus cerasus (bitter cherry) extract, butylene glycol, alpha-isomethyl ionone, benzyl alcohol, benzyl salicylate, butylphenyl methylpropional, cinnamyl alcohol, citronellol, coumarin, geraniol, hexyl cinnamal, linalool.

Ingrediënten van de Rituals foaming shower gel

Beiden bevatten dezelfde soort zeep, namelijk ‘sodium laureth sulfate’. Sommige meiden vermijden deze stof liever omdat deze te agressief zou zijn voor de huid. Ik persoonlijk heb er niet zo veel moeite mee. Ook zie ik in de lijst van de Hema ‘propane’ staan. Ik kan me vaag iets herinneren dat hier een hele tijd geleden een hele rel over was? Ik weet dat ‘propane’ en ‘butane’ drijfgassen zijn, maar ik weet er niet genoeg van om te zeggen dat het slecht is of niet.

Hema vs Rituals douche hema schuim Hema douche mousse

Rituals douchegel foamRituals douche schuim

Hema vs Rituals douche rituals en hemaLinks: Hema, Rechts: Rituals

Wat opvalt is dat het schuim van de Hema een stuk steviger is. Het voelt bijna aan als haarmousse. Het Rituals schuim is veel luchtiger en vloeibaarder. En dit veranderd heel cool van een gel naar een schuim. Daar ben ik gek op. Ik vind het zo bijzonder om te zien.

Ik vind het een lastige keuze. Ik zou kunnen zeggen dat het gelijkspel is, maar dat vind ik een beetje flauw. Ik vind dat het Rituals product meer een luxe gevoel geeft. Echt een verwen momentje voor jezelf. Die van de Hema is wat meer geschikt voor elke dag.

Toch laat ik me in dit geval leiden door de prijs. Die van de Hema kost namelijk €4,95 voor 250 ml. De Rituals foaming shower gel kost €7,- voor 200 ml. Je betaald dus meer voor minder. Daarom ben ik van mening dat de Hema destressing shower mousse deze battle heeft gewonnen. Yeay!!

Hema vs Rituals douche hema

Hema vs Rituals douche rituals

5 reacties op “Hema vs. Rituals: foaming shower mousse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.