Een persoonlijke update…

Tumblr

De afrondingen van het schooljaar zijn weer in zicht. Dat betekent dat het tijd is voor vakantie en verandering. Werken, leren. Wat ga je doen? Voor mij geldt dat ik dit jaar hopelijk ben afgestudeerd van mijn bachelor Algemene Sociale Wetenschappen. Ik praat je even bij over alles wat er de komende tijd gaat gebeuren. En ik heb goed nieuws!!!

Laat ik meteen beginnen met het goede nieuws. Ik ben aangenomen voor mijn master!! OMG! Ik ben zo blij. Ik hoorde het gisteren. Ik had echt de meest saaie dag van mijn leven, maar werd enorm blij gemaakt met het mailtje dat ik was aangenomen.

Toen ik klaar was met de middelbare school, wist ik niet zo goed welke studie ik wilde gaan doen. Ik was er ook nooit zo veel mee bezig eigenlijk. De tijd tot mijn examen begon wel een beetje te dringen en daarom ging ik maar eens op zoek naar een gepaste studie. Toen ik de beschrijving las van de studie Bestuurs- en Organisatiewetenschappen was ik verkocht. Dat wilde ik doen. Snel besloot ik een brief te schrijven, want voor deze studie worden maar een aantal studenten geselecteerd. Het gaat niet op basis van loting, maar op basis van een motivatiebrief, CV, wat testjes en een persoonlijk gesprek. Ik doorliep het allemaal, maar helaas. Toen ik terugkwam van mijn reis naar Brazilie lag er een brief op de mat. Ik was afgewezen… Balen. Een week later zou de introductieweek beginnen. Oh help, wat nu?! Ik besloot de studie Algemene Sociale Wetenschappen te gaan volgen. Dat leek me ook nog wel leuk en er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Drie jaar later ben ik er bijna mee klaar, alleen die *&^$%^scriptie staat me nog in de weg. Ik heb de studie altijd wel leuk gevonden, maar ik vond het niet geweldig. Ik vond het allemaal een beetje oppervlakkig en ‘wetenschappelijk geneuzel’. Daarbij vond ik het ook erg makkelijk. Omdat ik al bedacht had dat ik wel graag een master van de faculteit Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (B&O)  wilde doen, besloot ik daar op in te spelen. Ik deed het Honoursprogramma van mijn opleiding en deed de minor van B&O. Een paar weken geleden was het zo ver, ik moest weer solliciteren voor een plekje binnen de master.

En man wat was ik blij toen ik hoorde dat ik was aangenomen. Ik stond te springen en te dansen. Volgend jaar ga ik beginnen aan de opleiding Strategisch Human Resource Management. Maar eerst….

Vakantie! Nou die zit er bij mij niet echt in dit jaar. Suriname heeft me een aardig ribbetje uit het lijf gekost en mijn vriend en vriendinnen hebben allemaal andere plannen. Ik ga dus lekker een jaartje werken. Ik heb twee baantjes gevonden (na heeel lang zoeken!!) in winkels en met deze twee baantjes ben ik dan full-time aan de slag. Lekker geld verdienen om hopelijk in het najaar even op vakantie te gaan. Je moet er wat voor over hebben.

Al met al hoop ik dat je wat aan dit verhaal hebt gehad. Als je niet weet wat je aanmoet met je school, werk of vakantie. Wat ik door dit alles wel heb gemerkt is dat je je niet uit het veld moet laten slaan. Als je iets wilt, dan moet je daarvoor gaan. Het kost misschien even tijd, maar dan heb je ook wat.

Verder vraag ik me af wat jullie gaan doen na de vakantie? Ga je gewoon verder met je school of studie? Of ga je lekker werken? En wat ga je in de vakantie doen?

2 reacties op “Een persoonlijke update…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.