Mádara organic skincare

Madara tubes rij

Mádara is een cosmeticamerk uit Letland, wat uitsluiten natuurlijke grondstoffen gebruikt voor zijn producten. Dat betekent, goed voor onze huidjes en voor de aarde. Dat is natuurlijk allemaal hartstikke fijn, maar dan moeten het ook wel goede producten zijn. Ik testte ze uitgebreid voor jullie.

Ik heb in totaal vier producten, waaronder een dagcrème, een getinte dagcrème, een shimmery body lotion en een voedende body lotion. Ik behandel ze een voor een.

Madara tubes

Madara SOS Moisture Cream

Madara moisture cream

Deze dagcrème zou de huid intensief hydrateren en de vochtarme huid langdurig voeden. Ik merk wel dat hij dit doet. Mijn huid voelt een stuk minder droog aan. Toch heb ik het idee dat hij mijn huid iets te veel voedt, waardoor ik puistjes krijg. Ik denk dat ik deze moet bewaren voor in de winter. En dan het grootste nadeel aan dit product; de geur! In het begin zag ik er echt tegenop om dit te ‘moeten’ testen. Hij ruikt heel sterk naar brandnetels. Hij ruikt dus super natuurlijk. Hier houd ik totaal niet van. Het is natuurlijk wel beter dan dat er een shot parfum aan het product is toegevoegd. Gelukkig wende ik na een tijdje wel aan de geur en vond ik het minder vervelend. Even doorzetten dus.

Madara dagcreme

Madara dagcreme uitgesmeerd

De substantie is lekker dun. Dit vind ik erg prettig. Hierdoor kan je snel verder met je make-up. Ideaal voor mensen die er alles voor over hebben om die ene minuut langer in hun bed te blijven liggen. Zoals ik dus 😉

SOS Moisture cream kost ongeveer €27,95 voor 50ml.

Madara Moon Flower Rose Beige

Madara getinte dagcreme tuber

Deze getinte dagcrème vond ik erg moeilijk om te beoordelen, aangezien het absoluut niet mijn kleur is. De kleur heeft heel duidelijk een roze ondertoon, terwijl ik juist een gele ondertoon heb. Ik heb deze daarom ook niet heel uitgebreid test.

De geur is ongeveer hetzelfde als van de dagcrème, maar dan iets minder sterk.

Madara getinte dagcreme

Madara getinte dagcreme uitgesmeerd

Madara getinte dagcreme helemaal uitgesmeerd

Ook deze substantie is lekker dun. Verder bevat de crème een hele subtiele shimmer. Zo krijg je ook nog eens een mooie gloed over je gezichtje.
Op de laatste foto zie je dat de kleur niet heel erg sterk aanwezig is. Dit is dan voor mij ook zeker geen vervanging voor een foundation. Wel kan hij erg fijn zijn als je bijvoorbeeld gaat sporten en je geen make-up wilt dragen, of als je net begint met het dragen van make-up. Het resultaat is super, super subtiel.

Moon Flower Rose Beige kost ongeveer €24,95 voor 150ml.
(Dit is een erg grote verpakking, normaal koop je een verpakking van ongeveer 50ml)

Mádara Flower Dust lotion

Madara flower dust shimmery lotion

Over dit product ben ik misschien nog wel het meest enthousiast. Dit is een shimmery crème voor je lichaam. Deze is zo mooi! Hij hydrateert je huidje en geeft tegelijkertijd een hele mooie glans.

Madara shimmery body lotion

Madara shimmery lotion

Madara shimmery body lotion uitgesmeerd

Wow! Ik vind het resultaat prachtig. Het is niet te overdreven. Niet alsof je in een bak met glitters bent gevallen. Het effect is chique en mooi. Verder is ook deze crème niet al te dik en trekt hij lekker snel in. Je kan meteen je kleding aantrekken.

De geur van dit product is ook fijner. Van alle producten is de geur van de Flower Dust lotion het minst aanwezig.
Ik ga deze in de zomer erg veel gebruiken! Ik ben verliefd…

De Flower Dust Lotion kost ongeveer €19,95 voor 150ml.

Mádara Nourishing Cream

Madara nourishing creme body lotion

Als laatste heb ik een body lotion die je huid. Deze zou je uitdroging van de huid voorkomen en hydrateren. Ik merk dat hij dat heel goed doet, maar hij is niet te vettig. Dit is geen product wat ik zou gebruiken op volledig uitgedroogde plekjes zoals ellebogen en hielen. Maar deze gebruik ik graag wanneer ik bijvoorbeeld erg droge onderbenen heb.

Madara body lotion

Madara body lotion uitgesmeerd

Het begint een beetje eentonig te worden maar de crème trekt snel in. Dat vind ik altijd erg belangrijk bij een body lotion.
De geur van dit product vind ik erg aangenaam. Hij ruikt natuurlijk, maar op een minder vervelende manier. Hij ruikt zelfs licht fruitig. Hij doet me een beetje denken aan de geuren van producten van Aveda.
Al met al vind ik deze body lotion erg fijn.

Nourishing Cream kost ongeveer €14,95 voor 150 ml.

Conclusie

De producten van Màdara zijn erg fijn en ook nog eens super goed voor je huidje en de aarde. Hieronder zie je de ingrediënten van alle producten op een rijtje, mocht je daar interesse in hebben:

Madara ingredienten

Verder vind ik de verpakkingen erg praktisch. Maar ze waren nog praktischer geweest als er een klikdop op had gezeten in plaats van een schroefdop. De producten die ik heb getest zitten allemaal in tubes, maar als je grote verpakkingen koopt dan zitten ze vaak in een pompflacon. Nog makkelijker dus.

Madara tube

Madara verpakking

Dit ziet er toch prachtig uit?!

Madara quote

Hopelijk hebben jullie wat aan deze review gehad en een fijne dag gewenst!

4 reacties op “Mádara organic skincare

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.