Essence Stay Matte lip cream: Velvet Rose

 

Essence stay matte lip cream review

Essence… Wat zal ik ervan zeggen. Ik heb er niet zo veel mee. Ik voel me nooit zo aangetrokken tot hun producten. Ik denk dat dit een beetje komt doordat ik me niet aangesproken voel door de vormgeving, de sfeer en ik me niet per sé voel behoren tot de doelgroep waar het merk zich op richt. Ondanks dit ging ik toch voor de bijl en liep met twee Essence producten naar buiten. Als eerste deze Stay Matte lip cream in de kleur ‘Velvet Rose’. Ik heb er veel over gehoord en gezien. Hij leek het proberen waard…

Essence stay matte verpakking

Dan de verpakking. Sorry, maar deze vind ik altijd een drama bij Essence. Ik vind ze lelijk, en ze zien er goedkoop uit. Vaak zijn ze voorzien van lekkere stukken plakband die een heerlijke plakkerige boel achterlaten. Zo ook bij dit product. Tot overmaat van ramp bleek mijn product ondanks zorgvuldig dichtplakken toch te zijn opengemaakt in de winkel. Guys… Of koop het, of gebruik de tester… Genoeg geklaagd en de wijze mama uitgehangen.

Essence stay matte borstel applicator

De applicator is prima. Simpel. Maar hey, als het werkt!

Essence stay matte swatch

De swatch op mijn hand ziet er prima uit. Hij ziet er lekker creamy uit. Toch lijkt hij op de foto glanzend te zijn… Hoe zou hij eruit zien op mijn lippen?

Essence lippen zonder iets

Dit zijn mijn lippen zonder product erop. Ongeveer een maand geleden had ik een koortslip, helaas zijn de sporen daarvan nog steeds te zien…

Essence stay matte lip swatch

En hier zie je mijn lippen met de Essence Stay Matte lip cream erop. Hij lijkt lekker fris te zijn. Daar houdt ik wel van.

essence stay matte lip cream full face review

Dan de full face. Ik word hier stiekem heel vrolijk van eigenlijk. De kleur staat netjes, fris en verzorgd. Je ziet wel dat ik een kleurtje op mijn lippen heb en het is geen onopvallende kleur. Toch staat hij niet overdreven. Totaal geen in-your-face kleur, maar toch kleurrijk.

De lip cream is verder creamy. Hij is matte maar niet op een overdreven manier. Sophisticated is het juiste woord. Hij doet me ook een beetje denken aan de Rimmel Apocalips.

De geur/smaak (wat is het eigenlijk?) van de lip cream doet me aan een ding denken: Slagroomijs! Wie smelt er niet voor weg?!

Essence heeft me deze keer zeker niet teleurgesteld. Ik ben enorm tevreden met die mooie product. Jammer dat er zo weinig kleuren beschikbaar zijn anders had ik mijn slag zeker geslagen. Er zijn nog twee andere kleuren beschikbaar.

Essence Stay Matte lip cream kost €2,59 voor 4 ml. Essence is te koop bij Kruidvat.

2 reacties op “Essence Stay Matte lip cream: Velvet Rose

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.