Boeken van de afgelopen tijd… Augustus 2013

Beauty Cynthia Schultz love

Er zijn veel dingen die ik prettig vind om te doen. Soms is het heerlijk om in mijn eentje in een hoekje te zitten lezen. Om je gedachten te verzeten of te ontspannen. Je helemaal te verliezen in de woorden en alle besef van tijd kwijt te raken. Totdat je boek uit is en je je realiseert dat het al weer donker is geworden 😉 Ik vertel je vandaag over de boeken die ik in de afgelopen tijd heb gelezen.

Ik lees vaak in periodes. Het ene moment lees ik heel veel, het andere nauwelijks. Ik zit nu weer in zo’n periode waarin ik erg veel lees.

50 tinten grijs – E.L. James

Vijftig tinten grijs

Ik heb het geprobeerd… Echt waar! Maar ik begrijp niet waarom dit zo’n enorme hype is geweest. Dit is natuurlijk 50 tinten grijs van E.L. James. Omdat iedereen het erover had, werd ik wel nieuwsgierig en wilde ik mijn eigen mening kunnen vormen. En eerlijk, ik begrijp het echt niet. Ik heb me hier doorheen moeten worstelen. Je zult me niet zo snel een boek halverwege aan de kant zien gooien omdat ik altijd de hoop heb dat het beter wordt. Dit boek heeft er wel voor gezorgd dat ik een ‘niet-lees-periode’ kreeg. Haha.
Ik word hier niet warm of koud van, soms zelf eerder misselijk. Ik vond het onrealistisch en overdreven (Hallo!? Wie kent elkaar slechts één week en kan dan al totaal niet meer zonder elkaar?!). Maar… Ik kan wel begrijpen dat vrouwen die wat meer op leeftijd zijn, dit een spannend boek vinden en er wel warm van worden. Voor mij geldt dit echter niet helaas. Ik ben benieuwd wat jij van dit boek vond!

Het huis waar jij van hield – Tatiana de Rosnay

Het huis waar jij van hield

Ik ben gek op de boeken van Tatiana de Rosnay (jeweetwel, die van Haar naam was Sarah ;)). Dit boek gaat over een vrouw in Parijs. Haar huis zal worden gesloopt, het huis waar al haar herinneringen geborgen liggen. Met man en macht probeert ze haar huis te beschermen.

Ik vond het boek niet heel boeiend. Ik denk wel dat dit boek je kan boeien als je helemaal verliefd bent op Parijs. De schrijfster treedt namelijk erg in detail als het gaat om de beschrijving van de stad en de omgeving. Ik vind Parijs leuk en mooi, maar dit ging me te ver. Zoveel interesseert het me nou ook weer niet. Verder vond ik het verhaal ook niet heel sterk.
Het is trouwens ook geen heel dik boek. Het beslaat zo’n 200 pagina’s. Ik vind dit boek een kleine tegenvaller.

Daglicht – Marion Pauw

Daglicht

Dit is dat boek waar die film van gemaakt is, weet je wel? De boeken van Marion Pauw kan ik meestal ook wel waarderen. Ze lezen lekker weg in ieder geval. Ik heb ook jet-set van haar gelezen. Dit is bijna een detective en dit boek kan in principe ook wel zo worden gezien. Het verhaal bevat twee verhaallijnen. Eentje over een advocate die het nogal moeilijk heeft met het opvoeden van haar zoontje. De andere gaat over een man in de gevangenis die geobsedeerd is met vissen (klinkt vreemd, en dat is hij ook). Deze man is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en buurmeisje. Natuurlijk komen de verhaallijnen uiteindelijk bij elkaar.
Ik vond het boek leuk. Ik was super benieuwd naar het einde en daardoor bleef ik maar lezen. Het einde vond ik ook erg verrassend. Toen ik begon met lezen had ik deze wending niet aan zien komen. Dat kan ik waarderen. Dit boek is zeker een aanrader als je van literaire thrillers houdt.
Ik ben trouwens erg benieuwd naar deze film. Wie weet komt hij wel voorbij in de volgende ‘Movie Me’.

Tegenlicht – Esther Verhoef

Tegenlicht

Dit is het eerste boek wat ik las van Esther Verhoef en ik ben positief verrast. Dit boek heeft me echt wel een beetje aan het denken gezet. Het gaat over het meisje Vera met een moeder met een psychiatrische achtergrond. Ook in dit boek zijn twee verhaallijnen, maar de ene gaat over Vera in haar jeugd en de andere als ze ouder is.
Ik denk dat dit boek vooral interessant is als je een beetje interesse hebt voor psychologie. Ik studeerde Algemene Sociale Wetenschappen wat wat raakvlakken heeft met psychologie. Ik vond het echt super boeiend. Daarnaast is het verhaal enorm meeslepend. Het boek is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel ging voor mijn gevoel wat langzamer en er gebeurde net iets minder dan in het tweede deel. Het einde van het eerste deel is trouwens super heftig, maar ik zal niet te veel verklappen. Vanaf dat moment vond ik het echt boeiend worden. Het boek heeft me ook aan het denken gezet. Het heeft best een beetje indruk gemaakt. Ik denk dat je het zelf moet lezen om het te begrijpen. Ik vond het in ieder geval een goed boek. Geen luchtige chicklit of feel-good-book, maar als je meer wilt dan dat is het een aanrader.

Ik ben ook al weer begonnen met het lezen van andere boeken. Zo lees ik nu het boek ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ van Paulien Cornellise. Misschien ben ik hier een beetje laat mee, maar sinds Paulien meegedaan heeft aan Wie is de Mol ben ik nieuwsgierig geworden naar het boek. Ook ben ik begonnen in het boek ‘Muren van glas’ van Marique Maas (oftewel; Ester Verhoef. Pseudoniem ;)) Dit zou de Nederlandse ’50 tinten grijs’ moeten zijn. Ik kan nu al wel vertellen dat ik hem een stuk beter en realistischer vind. De rest vertel ik de volgende keer.

Ik ben trouwens ook nog op zoek naar een goede naam voor deze ‘rubriek’. Heb jij een goed idee?

Heb jij in de afgelopen tijd nog leuke boeken gelezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.