Boek: De Kraamhulp – Esther Verhoef

De winter staat weer voor de deur. Het wordt kouder en kouder. Wellicht zijn de dagen tot de eerste sneeuw valt ook alweer op twee handen te tellen. Wat is er dan beter dan de kaarsjes aan en op de bank kruipen met een boek… een spannend boek in dit geval…

Ik zeg je eerlijk, ik ben geen groot fan van thrillers. Ik ga me er namelijk vaak niet beter van voelen. Toch gaf ik deze van Esther Verhoef een kans omdat ik haar vorige boek genaamd Tegenlicht echt bijzonder goed vond.

De Kraamhulp gaat over een gezin dat net een eerste kindje heeft gekregen. Het was een heftige bevalling voor de moeder van het gezin (Didi). Didi heeft een lange herstelperiode waardoor ze niet veel zelf kan en ze erg veel steun heeft aan de kraamhulp die hen helpt in deze periode. Toch is er iemand die de situatie niet helemaal vertrouwt en dat is politieagente Miriam…

Ik vond dit boek echt ontzettend eng. Er gebeuren erg veel nare en lugubere dingen in het verhaal. Daar moet je tegen kunnen, anders kun je maar beter niet gaan lezen. Toch is het verhaal zo geschreven dat je het in een ruk uit leest. Dit boek leest absoluut makkelijk weg en het verteltempo ligt wel erg hoog. Dat vind ik zelf altijd wel prettig. Het is ook geen bijzonder dik boek, het bevat namelijk 218 pagina’s.

Al met al is het een aardige thriller. Als je van een goed spannend boek houd dan zou ik deze zeker een kans geven.

De Kraamhulp van Esther Verhoef kost €19,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.