Boek: Het meisje in de trein

E-Book review het meisje in de treinHet meisje in de trein. Volgens mij stond het boek een aantal weken op nummer een in de thriller top 10. Toen ik de achterkant las bij een vriend, werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Ik besloot het boek te lezen op mijn spiksplinternieuwe e-reader.

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Dit is de informatie die op de achterkant van het boek staat. Vol goede moed begon ik te lezen.

En eerlijk, ik vond het boek echt enorm tegenvallen. Ik vond het voornamelijk erg ongeloofwaardig. Rachel blijft keer op keer verkeerde keuzes maken en doet enorm domme dingen die een normaal mens niet zou doen. Dit frustreerde me. Daarbij ga je ook niet echt meeleven met de mensen in het boek. Dit komt denk ik door de manier waarop de personages worden neergezet. Er zit niet echt een hele sympathieke persoonlijkheid in het verhaal, waardoor ik het boek ook een beetje neutraal heb gelezen. Het maakte me niet zo veel uit wat er zou gaan gebeuren.

Ik zou het boek dan ook niemand willen aanraden. Er zijn betere thrillers in de boekhandel te vinden dan deze.

Het meisje in de trein is te koop voor €19,95 en bevat 360 pagina’s. Het e-book is te koop voor €13,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.