Reizen in Australië; de highlights

 

Backpacken Australie

De vorige keer vertelde ik jullie al over de route die ik maakte in Australië en vandaag laat ik zien welke highlights ik tegen kwam op die route. Op welke plekken moet je stoppen, maar ook welke stops zijn het stoppen niet waard.

IMG_2585

Cairns

Cairns is leuk! Het is een goede plek om je reis te beginnen en een beetje te acclimatiseren. Ik was hier in december. Veel mensen zullen misschien denken dat dit niet de ideale periode is, maar ik vond het prima. Ik vond het weer zeker niet te warm, maar ik moet toegeven dat ik goed tegen hitte kan. Het is een sociale, gemakkelijke en gezellige plek en een plek vanuit waar je een aantal hele toffe tours kan maken, zoals:

 • Cape Tribulation: dit is een van de twee plekken op aarde waar het regenwoud tot aan het strand reikt. Dit is een super instagram-waardig strand, alleen is het dat in de praktijk wat minder want je mag er niet zwemmen vanwege de gevaarlijke dieren (kwallen, krokodillen) in het water.
 • Great Barrier Reef: Cairns is dé plek om een uitstapje te maken naar de grote onderwaterwereld van het Great Barrier Reef. Wist je trouwens dat dit rif zo groot is als Japan?! Je kunt een hele hoop tours boeken om een dagje te gaan snorkelen of duiken. Ik ging zelf duiken en koos voor de organisatie Tusa. Daar was ik super tevreden over. Er was goede begeleiding (wat ik prettig vond, omdat ik nog niet enorm ervaren ben als duiker), en het eten was fantastisch! Deze dag is echt een aanrader!
 • Waterfalls & Fun tour (Uncle Ben’s): Deze tip kreeg ik eerder al van een collega en iedereen die ik sprak was helemaal weg van deze tour. Vooral jongeren/backpackers gaan mee met deze tour, dus ideaal om in je eerste dagen te plannen en mensen te leren kennen. Je gaat in deze tour langs verschillende watervallen en wateren om lekker in te zwemmen. De gidsen van Uncle Ben’s zijn allemaal even fantastisch! Ze vermaken je de hele dag met goede deuntjes, hilarische spelletjes en laten je de lokale hotspots zien.
Mijn hostel in Cairns: Gilligans

Gilligans is een super mooi hostel, wat bijna meer aanvoelt als een hotel. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer en op elke verdieping is een grote keuken en woonkamer. Daarbij zit er een super grote club bij het hostel, waar heel Cairns ’s avonds te vinden is. Ik vond het zelf alleen iets te massaal en het was niet altijd makkelijk om mensen te leren kennen buiten je kamergenoten. Ik zou de volgende keer dus een ander hostel kiezen, bijvoorbeeld het Three Monkey’s hostel (die ene in het stadje, niet aan de lagoon).

IMG_2807

Magnetic Island

Als je naar Magnetic Island (a.k.a. Maggie) wilt, neem je de ferry vanuit Townsville. Je kan ervoor kiezen om een stop te maken in Townsville, maar dit is niet nodig. Ook is het niet nodig om vooraf je ferry te boeken, wat de reis erheen wel zo ontspannen maakt.
Maggie zelf is fantastisch! Ik raad je zeker aan om een 4×4 auto te huren en lekker rond te gaan crossen met je vers gemaakte vrienden. Aan backpackers namelijk geen tekort. Je kan hier koala’s spotten in het wild, wilde rockwallaby’s voeren en een mooie wandeltocht maken langs prachtige uitzichtpunten. Maar het meest bijzondere aan Maggie zijn de zonsondergangen. Neem hier zeker je tijd voor. Naast alle populaire plekken (zoals bij Westpoint) zou ik je zeker aanraden om naar Tom’s point te gaan. Minder bekend, maar met een kleine klim ben je op een prachtig uitkijkpunt. Sit back and enjoy the sunset!

Mijn hostel op Magnetic Island: Base

Super chill hostel. Op Magnetic Island is zover ik weet geen bruisend centrum. Hierdoor ben je meestal aangewezen op het hostel en het eten wat daar geserveerd wordt. Dat is bij Base super goed! En ze organiseren elke avond een leuke activiteit. Verder is de ligging perfect. Het hostel ligt namelijk aan het strand (helaas kan je hier ook in bepaalde tijden van het jaar niet zwemmen, vanwege de kwallen), maar het is heerlijk wakker worden. Sowieso is het hostel heel erg out-door minded. Moet je van houden, maar ik heb er een toptijd gehad!

IMG_3403

Airlie Beach

Ik heb een stop gemaakt in Airlie Beach en ik ben hier veel te lang geweest. Ik was hier in totaal zo’n 7 nachten geweest. Ik zou eigenlijk nog langer blijven, maar ben eerder vertrokken. Begrijp me niet verkeerd; Airlie Beach is prima. Het heeft een gezellig centrum, een lagoon (de Australische term voor een openbaar buitenzwembad) en een strandje (ook hier is in de zee zwemmen er niet altijd bij). Maar ik miste wat. Ik miste vooral goede feestjes. De kroegen waren zelfs op vrijdagavonden en zaterdagavonden leeg, zelfs in het hoogseizoen. Maar; vanuit Airlie Beach vertrekken (nagenoeg) alle boten naar de Whitsundays en dat is dan ook de volgende highlight.

Mijn hostel in Airlie Beach: Nomads

Prima hostel, maar ik zou het niet perse aanraden. Het is niet heel schoon. De opzet is niet zodanig dat je heel veel in contact komt met andere backpackers. En wat ik heel kinderachtig vond: na 21:00 gaat de WiFi uit?! Echt zo flauw… De keuken is trouwens ook een drama. Er ligt niets in en alles (zoals borden, bestek, kookgerei) kan je tegen betaling van borg lenen bij de receptie. Als ik jou was zou ik op tijd een ander hostel boeken, bijvoorbeeld Magnums.

IMG_3536

Whitsunday’s

Google even op plaatjes van de Whitsundays. Normaal bekijk ik dit soort afbeeldingen altijd met een filter. Een waarbij ik het overduidelijk gefotoshopte beeld wegdenk. Bij de Whitsundays is niets minder waar. Dit is een paradijsje! Whithaven Beach staat ook bekend als het op één na mooiste strand van de wereld (het mooiste strand ter wereld zou zich op de Seychellen bevinden). En deze plek is een droom. Het is magisch en je kan je ogen niet geloven. Dit vond ik de mooiste plek van mijn hele reis. Een absolute must-see!

Mijn hostel op de Whitsunday’s: Tongarra

Een hostel op een eilandengroep is geen gemakkelijke opgave. Daarom is de oplossing; drijvende hostels oftewel zeilboten. Er gaan er heel veel en ik sliep een catamaran. Samen met een groep van 24 man ga je twee dagen op pad. Een super leuk idee en ik zou iedereen aanraden om zo’n tocht te doen, maar mijn groep viel enorm tegen. Pech kan je hebben… Dan is 3 dagen, zonder privacy met veel mensen op een kleine boot echt een opgave. Ik zou de volgende keer dan ook een dagtour boeken naar Whitehavenbeach. De andere eilanden vallen hierbij volledig in het niet dus als je Whitehavenbeach hebt gezien heb je ze allemaal gezien.

IMG_3709

Town of 1770 & Agnes Water

Dit minidorp is absoluut geen must-see. Als je tijd over hebt en je wilt een rustig reistempo aanhouden, kan je hier een paar dagen blijven. Blijf er niet te lang, want veel is er niet te doen. Ik zou je aanraden hier twee of drie nachtjes te blijven.

Town of 1770 is een heel klein dorp. Je kan hier niet zo veel doen. Behalve surfen! Er zit hier namelijk een surfschool die voor $17,- surflessen geeft (als referentie; in Byron Bay kost dit $45,-). Dit vond ik leuk om te doen. Het nadeel is wel dat ze gericht zijn op nieuwe surfers. Vooral je eerste les is dus interessant om hier te doen, daarna ben je wel zo’n beetje klaar.

Mijn hostel in Town of 1770/Agnes Water: Backpackers @ 1770

Dit is echt een hippiehostel. Daar moet je van houden. Er verblijft daar een bepaald soort publiek en als jij je thuis voelt bij een jaren 70, artsy vibe, dan is dit de plek voor jou. Niet helemaal jouw ding, ga dan naar Cool Bananas en laat je niet afschrikken door de afstand vanaf het busstation. Ze komen je namelijk halen vanaf het station.

Rainbow Beach

Hier kan ik heel kort over zijn. Je hebt hier niets te zien of te zoeken, behalve als je vanaf hier je trip naar Fraser Island wil beginnen. Óf als je heel graag wilt skydiven!

IMG_7319

Noosa + Fraser Island

Noosa is een dorp als vele anderen. Reis je van het zuiden naar het noorden is deze plek interessanter om te bezoeken dan wanneer andersom reist en al in Cairns en Airlie Beach bent geweest. Maar; Fraser Island mag je niet overslaan. Dit is super leuk om te zien en is een hele sociale plaats, waar je hoe dan ook nieuwe vrienden gaat maken.

Fraser Island; Ik zou je altijd aanraden om met een 4×4 tag-along tour te gaan. Als je een beetje avontuurlijk bent ingesteld pak je niet de bustour. Het reistempo in de 4×4’s is iets langzamer dus je hebt iets meer tijd nodig om alle highlights te zien, maar dat is het waard. Het gaat bij Fraser namelijk om de beleving; het rijden in een 4×4 over los zand, terwijl het eb en vloed onder je wielen voorbij trekt is amazing! Daarbij zit je in zo’n auto in wat kleinere groepen, waardoor je heel hecht wordt met de mensen in je auto. Dat staat garant voor topfeestjes in de avonden!

Mijn hostel in Noosa en Fraser Island: Nomads

Ik heb de luxe variant gedaan van de Fraser Tour, namelijk niet een waarbij je slaapt in tenten, maar gewoon in een hostel. Super comfortabel en dat zou ik zo weer doen. Alhoewel ik moet zeggen dat ook de tipi tenten erg luxe zijn (denk aan stopcontacten in de tent) waardoor ook dat geen straf is.
Ook het Nomads hostel in Noosa is prima, maar niet bijzonder. De kamers zijn groot en hebben allemaal een eigen badkamer, maar de keuken vond ik niet heel prettig. De bar die ze bij het hostel hebben is wel een topper waar je welcome-back-party na je Fraser Trip sowieso goed van de vloer komt.

IMG_3879

Brisbane

Ik was gek op Brisbane! Ik vond het een verademing. Eindelijk een stad na al die kustplaatsjes. Alsof je van Benidorm naar Barcelona gaat. Ik realiseer me wel dat dit misschien heel persoonlijk is. Vooral omdat de stad me erg deed denken aan mijn woonplaats in Nederland (ik woon daar in Utrecht) en de faciliteiten van de stad maakte me heel erg blij. Eindelijk weer voldoende keuze uit leuke restaurants, een prachtig park en lekker slenteren door de straten. Ook trakteerde ik mezelf in Brisbane op een paar luxe hotelovernachtingen die nog relatief betaalbaar waren in deze stad… Oh, het gevoel van al je kleding wassen na al die vieze hostels..! Ik werd heel gelukkig van deze plek!

Mijn ho(s)tels: Mertion Suites & Ibis Styles Elisabeth Street

Het Meriton… Wat kan ik zeggen… Het was het mooiste hotel waar ik ooit geweest ben. Ik had er een suite met een woonkamer, ruime badkamer en een slaapkamer en natuurlijk heb ik ruim gebruik gemaakt van de sportfaciliteiten in het hotel. En ik had er een eigen wasmachine… Ik wilde hier nooit meer weg! In een woord; fantastisch. In meer woorden; hemel op aarde.

Het Ibis hotel was ook goed, maar na een paar nachtjes in het Meriton een slap aftreksel. Vooral omdat ik verwacht goede WiFi te hebben op mijn kamer als ik al een flinke duit neerleg voor een nachtje in dat bed. De sportschool was hier ook erg prettig. Prima hotel, maar ik zou het niet perse aanraden.

IMG_4072

Surfers Paradise

Gold coast is een leuke plek om te zien. Het ligt aan de kust en het heeft een prachtig strand. Op dit strand kan je het hele jaar door, zonder maatregelen zoals een stingersuit zwemmen! Halleluja! Kleine kanttekening is wel dat dat komt omdat het water hier een stuk kouder is. Daardoor is het niet prettig genoeg voor tropische kwallen, maar dus ook iets minder prettig voor de mensheid. Je hebt er ook leuke feestjes! Ga dus zeker mee met een van de kroegentochten die de meeste hostels wel organiseren.

Mijn hostel in Surfers Paradise: Backpackers in Paradise

Dit is een gezellig hostel. Er hangt een chille sfeer, er hangen hangmatjes buiten en je kan je hier prima vermaken. Nadeel is dat het hier bloedheet is en de kamers moeilijk te ventileren zijn. De keuken is best prettig en het is hier prima vertoeven.

IMG_4110

Byron Bay

Elke backpacker die ik sprak was helemaal lyrisch over Byron Bay. Nou helaas deel ik die mening niet helemaal. Ik vond er weing te zien en ik was niet zo onder de indruk van de laid-back sfeer hier. Ik had namelijk niet het gevoel dat de mensen hier bewust kozen voor deze leefstijl, maar er door drugsproblemen toe gedwongen waren en dit probeerde te rechtvaardigen door er een hippieverhaaltje bij te vertellen. Daardoor vond ik de sfeer veel minder prettig. Kan jij hier helemaal in meegaan en ben je wat experimenteel ingesteld, dan kan je vanuit Byron Bay een trip maken naar Nimbin (het drugswalhalla van Australië). Omdat ik daar totaal geen behoefte aan had, heb ik dat lekker overgeslagen en ben ook wat eerder weggegaan uit Byron Bay. Aanraders van wat ik wel heel leuk vond in Byron Bay:

– Bezoek het strand, dit is prachtig
– Bekijk de zonsopkomst bij de vuurtoren. Dit is het meest oostelijke puntje van Australie en dus ook de plek waar als allereerste de zon opkomt.
– Ga eten bij the Greenhouse. Dit zit verstopt in een donker zijstraatje in een clubhuis van een bowlingvereniging, maar het eten hier is geweldig!
– Ga surfen met Mojosurf

Mijn hostel in Byron Bay: Byrin Bay YHA

Ik vond dit geen prettig hostel, maar dat kwam vooral omdat ze in de periode dat ik er was aan het verbouwen waren. Dat betekende in de ochtend vroeg lawaai, lawaai aan het zwembad en de woonkamer die buiten gebruik was. Ik vond het niet zo prettig hier. Een ander erg populair hostel is the Art Factory.

IMG_4696

Spot X

Omdat ik al snel klaar was met Byron Bay ging ik al snel door. Ik had nog één ding op mijn Australische Bucketlist en dat was goed leren surfen en het liefst op een surfkamp. Zo gezegd, zo gedaan. Dé plek om op surfkamp te gaan is met Mojosurf. Ik word niet gesponsord om dit te zeggen. Ik ben oprecht mega enthousiast over deze plek. Het is een hartstikke sociale plek, iedereen is vriendelijk tegen elkaar en je doet elke dag allemaal hetzelfde, namelijk surfen. De instructeurs leren je in korte tijd surfen en dat is best knap. Ik heb zelf twee dagen effectief gesurft en was heel tevreden met mijn vaardigheden aan het einde. Kleine kanttekening; het is wel een commerciële organisatie, dus voor niets gaat de zon op. Goedkoop is het niet en ook op locatie weten ze je portemonnee wel te vinden. Gelukkig niet op een vervelende manier en ik heb het er onwijs naar mijn zin gehad!

Mijn hostel in Spot X: Mojo surf

IMG_4177

Bondi Beach

Het strand van Bondi Beach is niet zo bijzonder. Wat wel bijzonder is, is de sfeer hier. Wat je hoort over Bondi Beach is niet overdreven; iedereen is sportief en draagt dat heel graag uit. Ik vond deze sfeer heel fijn en vond het prettig dat er ook gezonde opties zijn in de restaurants. En een écht must-do in Bondi is de coastal walk. Neem hier even de tijd voor (denk aan 3 a 4 uurtjes).

Mijn hostel in Bondi Beach: Bondi Backpackers

Dit was een ontzettend fijn hostel! Misschien wel het beste hostel waar ik ben geweest in Australie. Ik vond het vooral fijn dat ze leuke dingen bij de prijs hebben inbegrepen, zoals een aantal bezoekjes bij de sportschool, korting op een saladebar in de stad, gratis WiFi en het gratis lenen van surfboards. Ik vond het hier heel erg leuk!

IMG_4284

Sydney

Wat kan je nog zeggen over de iconische stad Sydney… Eerlijk gezegd vond ik het een beetje tegenvallen. Het viel vooral tegen hoeveel er te zien was in deze stad. Ik vond het havengebied leuk en de winkelstraat was gezellig, maar verder was ik niet onder de indruk. Een van de redenen hiervoor is ook dat de stad wordt overlopen door Aziatische toeristen.  Je hoeft hier dan ook zeker geen week te zijn als je het mij vraagt. Een aanrader is wel om een tochtje te maken naar de Blue Mountains:

IMG_4357

Blue Mountains

Ook als je niet van klimmen of hiken gaat kan je hier genieten van het uitzicht op de drie zusjes. Vanuit dat punt kan je een wandeling maken als je dat leuk vind. Ik ben zelf naar Leura gewandeld. Dit was een mooie wandeling en ik vond het vooral bijzonder om dit tochtje alleen te maken. Ik vond het best uniek om in mijn eentje te gaan hiken. Het is zeker interessant om the Giant Stairway te bekijken, maar vergis je hier niet in. Hij is écht giant! Ik heb hem zelf alleen naar beneden gelopen, maar zag daardoor menig toerist volledig afgepeigerd hun weg naar boven maken. Wees voorbereid! Ik vond het leuk om de Blue Mountains te bezoeken maar zou er zelf geen meerdaags spektakel van maken. Een aanrader is wel om je trip op een zondag te plannen; dan zijn de prijzen van treinreizen namelijk gelimiteerd waardoor je voor een prikkie van Sydney naar Katoomba reist.

Mijn hostels in Sydney: YHA Railway hostel, BIG hostel, The Pod hostel, Meriton Suites

Omdat ik in Sydney een beetje heb gehostelhopt, ga ik er een beetje sneller doorheen. Het YHA hostel is prettig, maar niet heel bijzonder. Het is wel fijn dat het dichtbij de Greyhound stop is en dat is ook de reden waarom ik er één nachtje heb verbleven. De faciliteiten hier waren top. Niets te klagen dus!
BIG hostel vond ik niet zo prettig. Het was slecht onderhouden en oud. De locatie was daarentegen fijn. Ik zou hier niet nog een keer verblijven.
The Pod hostel was leuk omdat je daar een eigen cabine hebt om in te slapen. Dit geef super veel privacy. Keerzijde daarvan is dat je totaal geen idee hebt met wie je op een kamer slaapt en het sociale aspect van reizen daarmee volledig verdwijnt.
Meriton Suites: Ik boekte hier nog een paar nachtjes in het hostel naast het vliegveld om even tot rust te komen en weer een beetje te wennen aan het normale leven. Ik ging lekker de sportschool in en vond het hier heel fijn. Ik moet wel zeggen dat ik het hotel in Brisbane wel nóg comfortabeler vond!

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en highlights!

6 reacties op “Reizen in Australië; de highlights

 1. Hallo

  ik koop vaak wat bij u online
  Maar ik heb een vraag, ik zie veel Items in deze winkel http://bit. ly / CheaperProduct2 die u ook verkoopt in uw webshop.
  maar daar producten zijn 49% goedkoper, nou mijn vraag is wat het verschil is tussen u winkel en die van hun,
  is het de kwaliteit of iets anders, Ik hoop dat u mij kunt helpen!

  Met vriendelijke groeten
  Natasja Bomenwij

 2. Hi! If you’re reading this then you just proved that advertising through contact forms works! We can send your ad to people via their contact us form on their website. The advantage of this kind of advertising is that messages sent through feedback forms are automatically whitelisted. This dramatically improves the chances that your ad will be seen. Never any Pay per click costs! Pay one flat rate and reach millions of people. For more information send a message to: lily5854gre@gmail.com

 3. Hi, I was just visiting your website and filled out your feedback form. The contact page on your site sends you messages like this to your email account which is why you are reading my message right now correct? This is the most important achievement with any type of advertising, getting people to actually READ your advertisement and I did that just now with you! If you have something you would like to blast out to lots of websites via their contact forms in the US or to any country worldwide send me a quick note now, I can even focus on your required niches and my prices are very reasonable. Send a reply to: trinitybeumer@gmail.com

 4. Have you heard that messages that come through on your website contact form are in fact an effective method to get more sales for your online or offline business? How exactly is this done? Simple, we put together an ad like the one you’re reading right now for your site and we blast it out to hundreds of thousands contact pages on any website and in any business category or area you need. Does this method of advertising work? Since you’ve ready my entire message then you’re proof that they do! The awesome thing is, this doesn’t cost more than $25 a week! Interested in more details? just send a quick message here: HansenAndyc65833@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.