Sport with me: sportdagboekje

IMG_2049

De afgelopen periode heb ik jullie vaker een update gegeven over hoe het streven naar een fittere ‘ik’ me vergaat. Vandaag ga ik een deeltje van het proces met jullie delen, namelijk al mijn fanatieke sportactiviteiten van de afgelopen week. Kijk je mee?

Maandag:

Door omstandigheden had ik een zwaar weekend. Ik was daardoor helemaal gesloopt. Ik begon de week met een rustdag.

Dinsdag:

Ah lekker; om 6:15 ging de wekker en om 6:30 liep ik heerlijk in het ochtendzonnetje. Tijd voor een rondje rennen. Ik ben nog niet zo lang bezig met hardlopen. Ik bouw het rustig op door de looptrainingen met Evi. Ik rende 35 minuten (waarvan 5 minuutjes wandelen) en maakte een rondje van 5,71 km met een gemiddelde snelheid van 9,8 kilometer per uur. Dat was een persoonlijk record! Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik helemaal stuk ging tijdens deze training..!

Woensdag:

Na een dagje rennen was het tijd voor een work-out. Om 7:00 dook ik de sportschool in met mijn sportmaatje. Zij is onlangs begonnen met Personal Body Plan en ik doe regelmatig een work-out met haar mee. We hadden een prima pittige work-out.

Donderdag:

Ik merk aan mijn lijf dat het rusten net zo belangrijk vind als sporten. Als ik te weinig rust, merk ik dat mijn progressie enorm stagneert. Tijd om lekker uit te slapen dus!

Vrijdag:

Hoppa! We gaan weer lekker naar de sportschool. Dit keer niet in de ochtend, maar in de avond. Vaak vind ik het in de ochtend prettiger omdat het dan een stuk rustiger is. Gelukkig ben ik een van de weinigen die het op vrijdagavond in zijn hoofd haalt om de sportschool in te duiken.

IMG_0585
Zaterdag:

Het voordeel aan weekend; je kan later opstaan om te gaan rennen, maar het blijft lekker rustig buiten. Ik woon midden in Utrecht en ik ben niet zo’n fan van rennen tussen het winkelende publiek. Rond 9:00 ga ik lekker een rondje hobbelen en dat gaat prima. Ik doe dezelfde training als dinsdag. Dit keer ga ik zelfs nóg iets sneller! Dat had ik niet verwacht… Met 10 km per uur gemiddeld voelde ik me een winnaar die als eerste over de finish loopt. En ook mooi meegenomen; ik ging dit keer minder stuk dan de vorige training!

Zondag:

Ik sluit de week rustig af. Gisteren was een lekkere sociale dag en omdat het Pinksteren is, is de sportschool gesloten. Ik maak wel een stevige wandeling door de stad om nog een beetje in beweging te blijven.

Voor mijn doen is dit een gemiddelde week. Soms sport ik nog iets meer en soms iets minder.

Hoe zag jouw sportweek er deze keer uit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.