Mijn eerste hardloopschoenen!

 

Hardloopschoenen

Laatst zag je in mijn sportdagboekje al dat ik tegenwoordig af en toe hardloop. Ik ben daar sinds een paar maanden mee begonnen. En daar heb ik sinds vandaag een paar nieuwe maatjes bij!

De strategie

Mensen die beginnen met hardlopen kunnen verschillende strategieën hebben als het op spulletjes aankomt. Sommige mensen rennen de eerste de beste sportwinkel binnen om zichzelf te voorzien van een nieuwe outfit, lekkere schoentjes en hier en daar nog wat andere leuke accessoires. Niets mis mee natuurlijk, want met goede spullen voorkom je blessures en het kan extra motivatie geven voor een kick-start van je goede voornemen. Ik koos echter een andere strategie;

In het begin ben ik meestal super gemotiveerd. Als ik ergens aan begin doe ik dat met een reden en die is vaak omdat ik het leuk vind. Die eerste paar keer rennen gaan me dus wel gemakkelijk af. Echter, na een paar weken komt daar nogal eens de klad in… Ik blijk het toch niet zo leuk te vinden of loop tegen andere problemen (lees: excuses) aan. Zonder te streng te zijn, laat ik het voornemen weer varen onder het mom van ‘het is misschien toch niet iets voor mij’. Vooral omdat ik de afgelopen tijd probeer wat meer minimalistisch te leven, leek het me daarom niet zo’n goed idee om voor de hierboven beschreven strategie te gaan.

Ik begon met rennen in Australië omdat ik het zat was om telkens op zoek te moeten naar een nieuwe sportschool. Dan maar een rondje rennen. Op mijn gympen van ongeveer 8 jaar oud hobbelde ik over de boulevard. Voor die 1 à 2 kilometer kon dat best. Vooral omdat redelijk fit was, geen blessures had en goed ontwikkelde enkel- en kniebanden heb, maakte ik me niet zo druk. En daarbij… wie zei dat ik in Nederland nog wilde rennen als het kouder was buiten of de sportschool gewoon weer om de hoek zat?
Ook in Nederland zette ik mijn beste beentje voort en bleef lekker rennen. En nu; nu ik ongeveer 2 keer per week ongeveer 6 km ren, vond ik het tijd om goed voor mijn lichaam te zorgen om blessures te voorkomen en om mezelf dat extra beetje motivatie te geven. Ik stel u voor…

Asics GT2000

En ik wilde het goed doen. Ik maakte een afspraak voor een loopanalyse bij een speciale winkel en liep naar buiten met deze beauty’s. Oké, misschien geen beauty’s, maar wel mijn nieuwe beste vrienden!

Het zijn de Asics GT2000. Na het rennen op mijn sportschoenen is de demping in deze schoenen fantastisch en ik heb wat meer steun rondom mijn enkels omdat ik hier soms wat doorheen zak tijdens het lopen. Het zijn echt hele fijne schoenen!

Hardloopschoenen Asics
Het eerste rondje

Dit weekend heb ik mijn eerste rondje afgelegd met mijn nieuwe wolkjes; want zo voelde het! Ik heb véél meer demping op deze schoenen dan op mijn reguliere sportschoen waar ik hiervoor op rende. Yes! Ik ben verkocht en hoop er nog vele rondjes mee te mogen maken!

Welke hardloopschoenen draag jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.