Boek: Judas – Astrid Holleeder

Judas - Astrid Holleeder

Een keer een wat ander boek, dan een boek over voeding, mindfulness of sport. Dit boek van Astrid Holleeder is razend populair geweest sinds het uit is gekomen in 2016. Het waargebeurde verhaal gaat over Astrid Holleeder; de zus van de criminele Willem Holleeder die betrokken was bij de Heineken-ontvoering.

Astrid beschrijft haar leven samen met Willem, oftewel Wim. Van het moment dat ze samen opgegroeide, tot de manier waarop zij samenleefde na de ontvoering. Na jarenlang geterroriseerd te zijn door haar broer, besluit ze tegen hem op te staan en tegen hem te getuigen. Met alle risico’s van dien…

Het boek is meesleepend. Het neemt je mee in het leven van Astrid en dat is soms aardig pittig. Daar moet je van houden. Ik ben zelf nogal sensitief, waardoor ik het eigenlijk helemaal niet prettig vind om dit soort boeken te lezen. Het boek laat je namelijk sowieso achter met een nare knoop in je maag, vanwege het feit dat je meeleeft met Astrid en haar onmacht begint te voelen. Aan de andere kant ben ik ook wel kritisch; de schrijfster van het boek had natuurlijk bepaalde bedoelingen hiermee. Soms vond ik dat ze zichzelf iets te veel neerzet als een heldhaftig personage. Daarom had ik het misschien nog krachtiger gevonden als het boek was geschreven door een meer objectief persoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.