Review: Sans Soucis moisture aqua benefits, dagcrème.

In de laatste beautybox van oktober, zat onder andere deze dagcrème van het merk Sans Soucis. Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik was er wel benieuwd naar. Ik heb hem voor jullie getest.

De dagcrème heet de Moisture Aqua Benefits en belooft 24 uur verzorging. Het zou ervoor moeten zorgen dat je huid vocht vasthoudt zodat de vochtbalans in je huid herstelt. Dat is wat we nodig hebben in de winter!

Wat me als eerste opviel tijdens het testen, is de geur ervan. Hij ruikt heel sterk naar haarproducten van de kapper. Ik heb zelfs gechecked en dubbel gechecked of ik het doel van het product niet verkeerd had begrepen. Gelukkig was dit niet het geval. Het ruikt verder niet onaangenaam, maar anders dan ik gewend ben.

De substantie is een beetje gel-achtig. Dit vind ik fijn. Ik merk dat deze crèmes vaak wat sneller intrekken en wat frisser aanvoelen. Zo kan je meteen verder met je make-up en laat hij geen vettig laagje achter.

De werking is verder prima. Ik heb wel het idee dat hij mijn huid een beetje hydrateert, maar ik denk niet dat deze dagcrème voldoende is voor een hele droge huid. Wat mij betreft is het een prima crème voor tussen de zomer en winter in.

Dit zijn de ingrediënten. Ik ben geen farmaceut of iets dergelijks, maar ik zie niks bijzonder schokkend. Wat ik wel vreemd vind is dat ze beweren dat het water (aqua) wat in de crème zit je huid zou hydrateren. Water wat van buitenaf namelijk op je huid komt, droogt namelijk alleen maar uit (douchen en verzorgingsproducten bijvoorbeeld). Wil je je huid echt hydrateren met water dan zul je het toch echt op moeten drinken.

Verder moet ik er nog even bijvertellen dat dit geen verpakking is die je kan kopen. Op de foto’s zie je een tube van 30 ml, terwijl de full size verpakking 50 ml bevat. Je krijgt dan ook een glazen potje, in plaats van een tube.

Overall vind ik het een fijne basic crème. Hij doet geen wonderen voor grote problemen, maar als je deze niet hebt…

Dus…
  • Soort: Basic, gelachtige crème.
  • Werking: Licht hydraterend.
  • Geschikt voor: Normale tot licht droge huid.
  • Prijs: 50 ml voor €26,50 (€0,53 per ml.)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.