Life in 2012

IMG_9680

Vandaag is alweer de 2e dag van het nieuwe jaar. Een nieuw jaar is altijd een tijd van terugblikken. Ik vertel jullie vandaag over de hoogtepunten van 2012.

In 2012 is er voor mij veel veranderd. Vooral om veranderingen die geleidelijk aan hebben plaatsgevonden. Ik heb bijna een heel ander leven gekregen in dit jaar. Hier een aantal veranderingen op een rijtje.

 • Afstand genomen van oude vrienden. Ik en wat oude vriendinnen zijn dit jaar echt uit elkaar gegroeid. Het was niet anders. Het was geen houdbare situatie meer. Geleidelijk aan is het contact afgenomen en dat vind ik niet erg. Het voelt beter zo.
 • Nieuwe vrienden ontmoet. Dit gaat natuurlijk een beetje samen met het eerste punt. Ik heb dit jaar de mogelijkheid gehad om me open te stellen voor nieuwe vrienden. Een aantal vrienden kwamen wat dichterbij wonen of zag ik toevallig wat vaker.
 • Me thuis voelen in Utrecht. Vanaf dit jaar kan ik echt zeggen dat ik me thuis voel in Utrecht. Het voelt als mijn stad en ik voel me er fijn. Ik heb het gevoel dat ik het begin te kennen en dat vind ik leuk. Ook een erg prettige verandering dit.
 • Verhuisd naar een andere kamer. Dit was voor mij ook een hele opluchting. Ik wist dat ik vroeg of laat mijn oude kamer uit zou moeten. Geen fijne gedachte. Ik zat niet meer op mijn gemak. Daarnaast begon ik me mateloos te irriteren aan een aantal oude huisgenoten. Toen mijn favoriete huisgenootje vertrok, heb ik direct besloten om ook op zoek te gaan naar een nieuwe kamer. En die heb ik gevonden. Het is hier zo veel fijner! Groter, goedkoper en met de beste en liefste huisgenoten
  die ik me kan wensen!

Mijn oude kamer

Qua reizen heb ik ook geen verkeerd jaar gehad. Ik heb een aantal keren in het buitenland en binnenland mogen overnachten.

 • Duitsland en Luxemburg. Met Pinksteren gaan we altijd met wat vrienden een weekendje weg. Tot nu toe zijn we nog altijd naar Duitsland geweest. Dit jaar gingen we naar Cochem. We hebben toen ook een bezoekje gebracht aan Luxemburg. We sliepen in een prachtig huisje met sauna en een grote golfbaan achter het huisje. Het was een groot feest!

Kasteel in Cochem

Luxemburg

 • Bolivia. Het absolute hoogtepunt van 2012 was voor mij misschien wel het feit dat ik weer eens ‘op project’ kon. Dit is voor mij een heel duidelijk begrip, maar ik zal het voor jullie maar even uitleggen. In 2009 en 2010 ging ik op project in Brazilië. 3 weken van de zomervakantie ging ik naar Brazilie, samen met 30 tot 40 andere Nederlandse jongeren, om daar in 2009 zeven huizen te bouwen voor de allerarmste mensen van het dorpje Ocara. In 2010 ging ik erheen om in Paulistas een kindercrèche te bouwen. Daarnaast doe je kinderwerk en leer je het land en de cultuur kennen door middel van uitstapjes.In 2011 moest ik helaas overslaan vanwege geldgebrek. Maar… in 2012 kon ik weer! Ik ging naar Paredones in Bolivia om daar een school te bouwen. Ik heb drie geweldige weken gehad. Heel veel nieuwe vrienden leren kennen. Ik heb de kinderen zien lachen en hopelijk iets moois aan ze terug gegeven.

IMG_4938Met de Boliviaanse kinderen.

 • Zwitserland en Liechtenstein. Mijn vriend en ik waren dan wel samen op project geweest, maar een echte vakantie kan je dat niet noemen. We besloten daarom met de auto rond te gaan rijden door Zwitserland en Liechtenstein. We bezochten Zurich, Zug en Vaduz en gingen vervolgens nog via Lindau am See en Ulm terug naar huis. Een soort mini-road-trip van een paar dagen.

Zurich by night

IMG_6531Vaduz, Liechtenstein

Lindau am See

 • Zweden. Dit jaar ging ik een vriendin opzoeken in Zweden. Zij studeerde daar voor een half jaar, dus moesten we natuurlijk wel even langs gaan. We bleven een weekendje. Het was koud, maar alsnog heel gezellig. Ook bezochten we Kopenhagen.

IMG_8024

 • Renesse. Mijn mama gaat elk jaar naar Renesse op vakantie. Lekker aan het strand liggen en verder op en top relaxen. Ik ga altijd eventjes langs en zo ook dit jaar. Ik ging een weekje mee naar de camping, helaas was het zulk slecht weer dat ik het strand niet eens heb gezien. Tja, dat risico loop je met vakanties.

Verder heb ik dit jaar een aantal dingen bereikt op het gebied van werk en studie

 • Balletles geven aan mijn eigen meiden. Tijdens mijn middelbare schooltijd en een paar maanden van mijn studentenleven, volgde ik een opleiding tot dansdocente. Dit jaar begon ik met lesgeven aan vaste groepen meiden. Ik gaf al langer balletlessen, maar dit was aan meiden waarvan de eigenlijke juf voor een paar maanden niet kon werken. Nu had ik voor lange tijd mijn eigen meiden. Ik heb hier heel veel van geleerd. Soms ging het makkelijker dan anders, maar ik heb het eigenlijk altijd naar mijn zin gehad met de leerlingen.
 • Alle vakken gehaald van dit jaar. Ook met mijn studie ging het goed. Ik heb alle vakken zonder al te veel moeite gehaald en heb dus nog geen vertraging opgelopen. Zonder problemen ging ik door naar mijn 3e en hopelijk laatste jaar. Yeay!!
 • Ontslag genomen bij mijn horecabaan. Vijf en een half jaar heb ik in de horeca gewerkt, voor hetzelfde bedrijf. Phoe… Na 5.5 jaar was ik het toch wel een beetje zat. Het begon eentonig te worden en ik had geen collega’s meer van mijn leeftijd. Het werd tijd voor iets anders. Daarom nam in December ontslag.
 • Afscheid genomen van mijn allerliefste balletleerlingen. Zoals het feest in Januari van het jaar begon met lesgeven, eindigde dit in December. Ik gaf les in het dorpje Luyksgestel, wat erg klein is en te weinig leerlingen had. Door de bezuinigen werden mijn groepjes opgeheven en moest ik ze overdragen aan een ander filiaal. Met pijn in mijn hart. Vooral toen in mijn laatste les een leerlingetje in huilen uitbarstte. Ik vroeg wat er was. Ze zei; ‘Juffrouw, ik ga jou zo missen!!’
  Ik was gek op de meiden en ik mis ze wel een klein beetje.
 • Blog begonnen. 2012 was ook het jaar waarin ik mijn blog leven inblies. Hij bestaat nog maar kort, maar ik vind het erg leuk om te doen en hopelijk wordt hij in 2013 nog succesvoller dan dit jaar.

Verder heb ik zo veel leuke dingen kunnen doen, veel taarten gebakken, mooie gesprekken gehad met mensen, naar Brugge geweest, een heerlijke dag een wellnesscentrum bezocht, aan dag naar Antwerpen geweest, veel geshopt, mooie make-up mogen aanschaffen en heb ik mijn eerste stappen in Friesland gezet. Naar de musicals ‘Miss Saigon’, ‘The Little Mermaid’ en ‘Wicked’ geweest, veel gelachen en natuurlijk heel veel lol gehad.

Al met al heb ik geen verkeerd jaar gehad. Er is weinig sprake van dieptepunten in elk geval, als ik iets als dieptepunt zou moeten noemen zou ik zeggen dat ik in maart van dit jaar in het ziekenhuis heb gelegen voor wat problemen met mijn nieren. Nu heb ik daar gelukkig niet meer zo vaak last van, mits ik genoeg drink.

Hopelijk hebben jullie net zo’n mooi jaar gehad als ik en zal 2013 net zo mooi worden.

Wat is jouw hoogtepunt van 2012?

 

1 reactie op “Life in 2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.