Review: Nablus Pure Milk. Natural olive oil soap.

Nablus zeep

De zeep die je hierboven ziet zat in mijn beautybox van december. Dit is de Nablus Pure Milk zeep en is gemaakt van 100% natuurlijke producten. Klinkt allemaal veelbelovend en interessant. Eens kijken of deze zeep die verwachtingen ook waar kan maken.

Ik heb vaker gehoord dat olijfolie je huid goed reinigt. Dit zou vooral geschikt zijn voor de droge huid. Normaal is olie op je huid niet aan te raden, maar voor olijfolie schijnt dit niet zo te zijn. Ik ben benieuwd wat dit doet voor mijn droge winterhuidje.

nablus zepen

Hier zie je de zeep naast het doosje staan. De verpakking lijkt op het eerste gezicht prima. Deze is gewoon gemaakt van papier. Prima, zou je zeggen, mooi milieuvriendelijk. Toch is het niet praktisch. Je maakt de zeep namelijk nat wanneer je hem gebruikt. Hierna kan je hem niet terug in het doosje doen, want dan ruïneer je de hele verpakking. Het doosje kan je dan na een aantal dagen weggooien. Je moet hem dus eigenlijk wel bewaren in een zeepdoosje of iets dergelijks. Daar hadden ze wel wat beter over na mogen denken.

nablus ingredienten

Dit is de ingredienten lijst. Wow, dat ziet er veelbelovend uit. De lijst is erg kort en bevalt eigenlijk allemaal natuurlijke oliën en melken. Wat ‘Sodium Hydroxide’ is wist ik niet precies. Ik heb het even opgezocht en dit blijkt een soort soda, wat er voor zorgt dat de oliën een vast blok worden. Ik vraag me alleen af in hoeverre dit een natuurlijk product is en hoeveel ervan in zit. Anders is deze zeep niet volledig natuurlijk. Hm, ik weet het niet precies. Als er een expert in de zaal zit, mag die zich melden 😉

nablus zeep blok

De zeep zelf het een beetje een vies bruin kleurtje. Tja, wat wil je met een natuurlijk product. Hij ruikt ook heel natuurlijk. Ik vind dit soort producten nooit super lekker ruiken, maar ik vind het wel een prettig idee dat er geen parfum aan is toegevoegd.

Ik gebruik de zeep door mijn handen nat te maken en dan over de zeep te wrijven. Je moet wel flink wrijven, want er komt niet heel gemakkelijk wat vanaf. Hiermee was ik vervolgens mijn gezicht.

nablus vingers

Zo zien mijn vingers eruit wanneer ik ze nat heb gemaakt en over de zeep het gewreven. Hij voelt erg romig aan.

Als ik mijn gezicht hiermee was voelt het wel prettig aan op mijn huid. Ik heb het idee dat de zeep goed reinigt. Er is echter wel een nadeel. Hij irriteert namelijk mijn ogen heel erg. De eerste keer heb ik ook mijn ogen hiermee gereinigd en toen heb ik werkelijk staan huilen in de badkamer, maar ook als ik alleen mijn gezicht reinig en mijn ogen niet, dan nog irriteren mijn ogen. Ik begrijp dit niet goed, aangezien er geen agressieve ingrediënten in zitten en ik absoluut geen gevoelige ogen heb. Hm… vreemd…

Nadat ik mijn huid heb gereinigd, voelt mijn huid lekker schoon aan. Wel een beetje stug, maar dit is zo opgelost met een lekkere crème.

Hm, ik weet niet zo goed wat ik van deze zeep moet denken. Ik zal hem in ieder geval niet veel gebruiken, want daarvoor vind ik het gebruik gewoon niet fijn genoeg. Ik vind het een vreemde zeep. Nee, dit is zeker geen favoriet van mij.

Nablus Pure Milk zeep bevat 100 gram en kost €5,20.

Hij is er ook in de varianten: dode zee modderzeep, muntzeep, komijnzeep, melkzeep en honingzeep.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.