Suriname

Sommige van jullie, die me regelmatig volgen, weten dat ik plannen heb om in februari 2013 naar Suriname te gaan. Nu gaat het echt gebeuren. Het staat vast. Ik ga! Ik vertel jullie wat ik precies ga doen.

De reden

Ik ga naar Suriname toe. Naar Paramaribo om precies te zijn. Ik ga hierheen voor mijn studie. Ik begin namelijk in het tweede semester met het schrijven van mijn bacherlorscriptie. Normaal is het niet mogelijk om je bacheloronderzoek in het buitenland uit te voeren. Ik heb echter een weggetje gevonden waarop dit toch mogelijk was. Ik mocht mijn complete onderzoek zelf ontwerpen. Ik ga er dus heen om onderzoek te doen.

Het onderzoek

Het onderzoek zal plaatsvinden op een scholengemeenschap. Ik ga hier twee maanden rondlopen om inzicht te krijgen in het leerkrachtenverzuim. Ik ga dus onderzoeken wat de redenen voor het verzuim. Dus waarom komen leraren niet naar hun werk toe? Zijn ze ziek? Of hebben ze geen zin? Hebben ze geen kinderopvang voor zieke kinderen? Of zijn er nog andere redenen. Uiteindelijk hoop ik een uitspraak te doen over hoe het beleid rondom het verzuim kan worden verbeterd. Dus hoe kan het verzuim worden teruggedrongen.

Mijn verblijf

Ik zal verblijven in een studentenhuis. Het is een huis met 6 kamers. Deze kamer heb ik gevonden via een organisatie. Ook het ticket heb ik al geboekt. Ik vlieg met KLM.
Ook wil ik sowieso de laatste week dat ik daar ben vakantie nemen en hopelijk heb ik tussendoor, in de weekenden wat tijd om het land te verkennen.

Ik vind het ongelofelijk eng! Ik ben bang dat ik me eenzaam ga voelen, heimwee zal hebben en naar huis toe wil. Daarbij ben ik bang dat het onderzoek zal falen. Ik hoop dat de mensen voor me open staan en dat ze met me willen praten. Dit moet ik allemaal maar afwachten op het moment dat ik daar ben.

Ik vertrek dus half februari en kom half april weer terug. Ondertussen hoop ik mijn blog gewoon bij te kunnen houden, maar dat moet op het moment ook maar blijken, misschien kan ik minder regelmatig updaten. Natuurlijk komen er updates over mijn reis. Jullie gaan gewoon weer een klein beetje met me mee 🙂

Hebben jullie tips of leuke verhalen over Suriname? Wat moet ik echt gaan zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.