Movie Me: Les Miserables en meer.

DVD's kijkenDe afgelopen tijd heb ik weer een aantal films bekeken. De ene was beter dan de andere. In ‘Movie Me’ geef ik mijn mening over de films die ik in de afgelopen tijd heb gezien. In deze editie komen de volgende films aan bod: Les Miserables, It’s Complicated, Haar naam was Sarah, Triangle en Shall we dance.

Les Misérables

Als eerste zag ik de film ‘Les Misérables’, een film waar ik erg nieuwsgierig naar was. De film gaat over de hoofdpersoon Jean Valjean, hij is vrijgelaten uit de gevangenis, maar wordt nog altijd achtervolgd door politieman Javert. Als hij besluit om de dochter van een fabrieksarbeidster onder zijn hoede te nemen, veranderd hun leven voorgoed.

Ik had heel veel wisselende verhalen gehoord. Er wordt in deze film alleen maar gezongen, en dat moet letterlijk worden opgevat. Sommige mensen in mijn omgeving vonden dit storend. Ik had er niet zo veel last van, maar ik houd dan ook wel van musicals. Ik had het alleen niet erg gevonden als er net wat meer gesproken tekst zou zijn geweest.
Verder vond ik het verhaal erg goed en de beelden erg mooi. Wel was dit echt het tegenovergestelde van een feel-good movie. Ik kwam niet echt gelukkig de bioscoopzaal uitgesprongen in ieder geval 😉 Toch is het zeker een aanrader om een keer te gaan bekijken, mits je veel gezang kan verdragen.

In deze film spelen onder andere: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway en Amanda Seyfried.

 

It’s Complicated

De tweede film die ik ga bespreken is ‘It’s Complicated’. Deze film is iets luchtiger dan de vorige. De film gaat over een gescheiden koppel, maar die opeens toch weer verliefd op elkaar worden. Het probleem is echter dat de man alweer is hertrouwd.

Ik vond het een leuke, luchtige film. Gewoon gezellig voor de televisie met een zak chips en wat te drinken. Je hoeft bij deze film niet zo veel na te denken, en dat is af en toe best prettig. Dit is ook een leuke film om met vriendinnen te kijken bijvoorbeeld.

In deze film spelen onder andere: Meryl Streep, Alec Baldwin en Steve Martin.

 Haar naam was Sarah

Ook heb ik in de afgelopen tijd ‘Haar naam was Sarah’ nog een keer bekeken. Ik blijf het namelijk zo’n mooie en aangrijpende film vinden. De film gaat over een journaliste wiens leven kruist met een Sarah, die in de tweede wereldoorlog in Frankrijk verschrikkelijke dingen heeft meegemaakt.

Zoals ik al zei, vind ik dit een prachtige film. Het is echt een dramatische film, en dus weer geen echte feel-good movie. Toch kan ik deze film blijven kijken. Ik vind Franse films sowieso meestal wel goed. Daar kunnen de Nederlanders nog wat van leren 😉

Ik heb ook het boek gelezen. Meestal vind ik het boek dan 100x beter, maar hij Haar naam was Sarah vind ik dat de film niet onderdoet voor het boek. Chapeau.

Triangle

Ik keek deze keer ook een thriller, namelijk de film Triangle. Deze gaat over Jess, een moeder die wordt uitgenodigd door een paar vrienden om mee te gaan zeilen. Door een storm worden ze gered door een luxe jacht, waar rare dingen gebeuren.

Hm, ik was niet onder de indruk van deze film. Ik vond het verhaal een beetje slap en vond het vervelend dat ik vier keer naar dezelfde film heb zitten kijken, zonder dat het ergens naartoe ging. Soms kan herhaling wel wat toevoegen, zoals bij de Butterfly Effect.
Nee, deze film raadt ik niemand aan, want het is zonde van je tijd.

Shall we dance

Deze film had ik nog niet eerder gezien, terwijl hij toch al vrij oud is (2004). De film gaat over een getrouwde man die zijn saaie leven wil ontvluchten door danslessen te nemen. Zijn omgeving weet hier echter niets vanaf, maar merken wel dat hij zich vreemd gedraagt.

Toch nog een feel-good movie in deze Movie Me! Ik vond dit een leuke film. Ik houd sowieso wel van dansfilms en deze vond ik zeker niet slecht. Het was niet de beste dansfilm die ik ooit heb gezien, maar hij kan er zeker mee door. Aardige, leuke film!

In deze film spelen onder andere: Jennifer Lopez, Richard Gere en Susan Sarandon.

 

Dat waren weer de films van deze Movie Me. Heb jij de afgelopen tijd nog een leuke film gezien? Laat jouw tips achter bij de comments!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.