Body Shop BB Cream

 

Body Shop BB Cream

Zoals ik laatst in mijn shoplog al liet zien, kocht ik de BB Cream van de Body Shop. Ik was super nieuwsgierig. Ik heb nog nooit eerder een BB Cream getest, omdat ik veel negatieve verhalen hoorde over de westerse BB Creams. Het idee van een verzorging en foundation in een klinkt wel erg interessant en daarom besloot ik deze BB Cream een kans te geven.

Toen ik in Suriname was, heb ik zo af en toe de zon gezien. Dit heeft voor een mooi bruin velletje gezorgd. Heel leuk allemaal, maar nu heb ik dus geen enkele goede kleur foundation meer! De oplossing is nabij. Ik kocht de lichtste kleur BB Cream van de Body Shop. Ja de lichtste. Zelfs wanneer ik een kleurtje heb, ben ik veroordeeld tot de lichtste kleur. Het is niet anders.Wel blijkt dat de kleuren niet erg uitgebreid zijn. Er zijn maar drie kleuren. Geen optie dus voor hele lichte meiden, of juist hele donkere.

De verpakking vind ik fijn. Een tube werkt hygiënisch. Is makkelijk te doseren en er is weinig verspilling van het product.

Body Shop BB cream ingredienten

Dit zijn de ingrediënten. ‘Hydrogenated Polydecene’ en ‘Isohexadecane’ zouden de verzorgende ingrediënten zijn. Dit maakt de huid zacht en glad. Zo zitten er nog meer ingrediënten in die de huid verzorgen, als aloë-veragel. De ingrediënten zien er goed uit in ieder geval.

Body Shop BB Cream swatch

Als je de BB Cream uit de tube haalt is deze wit. Je ziet wel een soort spikkels in de crème zitten.

Body Shop BB cream swatch uitgesmeerd

Als je hem uitsmeert, blijft hij nog best even wit van kleur, maar als je hem dan echt gaat verspreiden wordt hij toch huidkleurig.

Body Shop BB cream uitgesmeerd

Tadaa!!!

Hij voelt fijn aan op mijn huid en smeert goed uit. Tijd om hem op mijn gezicht te testen.

Body Shop BB Cream

Op deze foto draag ik alleen de BB Cream. Ik heb zelfs geen dagcrème of iets dergelijks gebruikt. Ik vind hem er goed uitzien. Hij dekt wel licht, maar is ook goed op te bouwen door meerdere laagjes aan te brengen. Wel reflecteert hij veel licht vind ik. Daarom is het nog wel nodig om een poeder aan te brengen. Dat heb ik gedaan op de volgende foto. Verder heb ik gewoon make-up op gedaan zoals ik elke dag doe.

Body Shop BB Cream full face

Dit is hem dan. De BB Cream geeft een natuurlijk effect. Ik vind hem wel prettig in gebruik. Ik vind het alleen jammer dat ik deze niet het hele jaar door kan gebruiken. Want als het weer winter wordt, word ik gewoon weer bleek en een lichtere kleur is er niet.

Ook mis ik de SPF heel erg in dit product. Ik vind dat dit bij een BB Cream hoort. Helaas is deze nog niet toegevoegd. Er moet ook ruimte blijven voor verbetering hè 😉 Tot die tijd draag ik gewoon een aparte zonnebrandcrème onder mijn BB Cream.

De Body Shop BB Cream kost €13,- voor 25 ml.

 

3 reacties op “Body Shop BB Cream

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.