Catrice photo finish foundation

Catrice photo finish

Al heel lang heb ik de Catrice Photo Finish foundation in mijn stash liggen. Ik heb deze ooit gekocht, maar hij bleek te donker. Ik had al een zomer foundation, dus bewaarde deze als back-up. De Photo Finish bevat lichtreflecterende deeltjes, waardoor je huid er prachtig uit komt te zien. Mooie beloftes, maar worden die ook waargemaakt?

Ik heb van deze foundation de allerlichtste kleur, namelijk 010 ‘sand beige’. Voor mij is deze in de winter alsnog veel te donker en de ondertoon staat me ook niet helemaal aan. Deze is namelijk vrij grijs. Hm, niet helemaal mijn kleur, maar we zullen zien hoe hij werkt.

Catrice photo finish swatch hand

Catrice photo finish swatch flitsSwatch met flits

Catrice photo finish swatch handSwatch zonder flits

Catrice photo finish hand flitsSwatch uitgesmeerd met flits

Catrice photo finish hand uitgesmeerdSwatch uitgesmeerd zonder flits

De substantie is veel dikker dan ik gewend ben. Hierdoor smeert hij ook niet zo gemakkelijk uit. Dit vind ik eigenlijk helemaal niet fijn. Ik wil geen pannenkoek op mijn gezicht!

Laten we kijken naar de werking op mijn gezicht.

Catrice swatch helftLinks: Wel foundation
Rechts: Geen foundation

Hierboven zie je dat ik aan de linkerkant van de foto wel foundation draag en aan de rechterkant niet. Het ziet er wel oké uit.

Catrice full face spons

Op deze foto heb ik me helemaal opgemaakt en is de dekking goed te zien. Deze viel me echter een klein beetje tegen. In de zomer krijg ik wat rare sproeten/vlekjes bij mijn neus waar ik zelf niet zo’n grote fan van ben. Deze zijn ondanks de foundation nog goed te zien. Jammer, want ik had gehoopt dat ze bedekt zouden worden.

De foundation heb ik hierboven echter aangebracht met de neppe Beautyblender. Een spons geeft altijd minder dekking. Daarom heb ik de foundation ook geprobeerd aan te brengen met mijn vingers. Hieronder zie je het resultaat.

Catrice photo finish full face

Hm, het wordt er niet veel beter op… Jammer, want van zo’n dikke foundation had ik toch wel verwacht dat hij alles goed zou bedekken.

Catrice photo finish foundation

Het feit dat de foundation net niet mijn kleur is, ik de substantie iets te dik vind, en de dekking gewoon niet fantastisch is, ben ik geen super groot van deze foundation. Jammer, want ik hoorde zulke goede verhalen… Voor anderen is hij misschien wel geschikt.

Catrice Photo Finish kost €5,99 voor 30 ml.

4 reacties op “Catrice photo finish foundation

  1. Over deze foundation had ik al heel wat goeds gehoord maar je ziet dat het niet voor iedereen hetzelfde is. Je bent inderdaad een mooie meid! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.