Eyeliner battle: Hema, Rimmel & Fogan Cosmetics

Eyeliner battle samen

Eyeliner is voor mij echt een product waarvan ik vind dat hij goed moet werken. Is een eyeliner niet fijn, dan kan ik er helemaal niets mee. Een pigment-loze oogschaduw kan je misschien nog opbouwen in kleur, maar wat doe je met een slechte eyeliner?! Ik heb er daarom een paar uitgeprobeerd en laat je weten welke ik het fijnste vind.

Er zijn drie eyeliners in de race voor de titel. Namelijk de Fogan Cosmetics eyeliner, de Rimmel Exaggerate eyeliner en de Hema Soft Eyeliner. Twee zijn er behoorlijk budget (Hema en Fogan Cosmetics), die van Rimmel is net iets duurder, maar nog steeds redelijk betaalbaar. Laten we de eyeliners eens van dichtbij bekijken.

Eyeliner battle swatches

Hier zie je de swatches. Ik heb van alle eyeliners één streep gezet. Ik heb dus niet meerdere lijntjes over elkaar gezet. Op mijn ogen wil ik namelijk ook dat de lijn in een keer goed zit.

Je ziet heel goed dat de eyeliner van Fogan een ‘hol’ lijntje zet. dit komt doordat het puntje vrij hard is. Verder is de kleur wel goed zwart!

Daarnaast zie je de eyeliner van Rimmel. Het lijntje ziet er mooi en strak uit, maar hij is niet perfect zwart. Ook opvallend vind ik dat hij vrij mat opdroogt. De lijn is echter wel een stuk dikker, waardoor het lastiger is om een mooie dunne eyeliner te zetten.

Als laatste zie je de Hema eyeliner. Deze geeft maar een heel waterig lijntje af. Niet echt goed dekkend zwart. Wel is het lijntje mooi dun, waardoor je precies kan werken.

Eyeliner battle swatches meer

Op bovenstaande foto heb ik wel meerdere ‘laagjes’ over elkaar aangebracht.

Nu gaan we ze apart van elkaar bekijken en uittesten.

Eyeliner battle eyeliner hema

De verpakking vind ik best mooi. Strak en zwart.

Eyeliner battle hema open

Deze eyeliner komt in een stiftvorm. Ideaal, want dan hoef je niet constant te dippen en heb je altijd genoeg inkt in de kwastje. Wel is het verstandig om deze op zijn kop te bewaren zodat de vloeistof naar het puntje loopt. Ik ben benieuwd naar de werking hiervan.

Eyeliner battle hemaZonder wing

Eyeliner battle hema wingMet wing

Op de foto zonder wing zie je dat er een flinter dun lijntje staat. Het oogt super natuurlijk! Daardoor is hij lekker fool-proof. Als ik echter een wing wil zetten met deze eyeliner zie je goed dat de kleur gewoon niet zwart is en het lijntje niet dekt. Ik kan hier gewoon niet mee uit de voeten. Je moet bij deze eyeliner vrij hard drukken om een zwartere lijn te krijgen, maar dan is het onmogelijk om een mooi dun lijntje te zetten en wordt het een vlekkerige bende. Deze eyeliner komt bij mij niet door de test…

Hema Soft Eyeliner kost €2,95 voor een onbekend aantal ml.

Eyeliner battle fogan cosmetics

Bij deze verpakking heb ik dubbele gevoelens. Ik vind de vorm erg mooi, alleen ik vind de gouden details een beetje goedkoop ogen.

Eyeliner battle fogan open

Deze heeft ook een vilten puntje. Het verschil is alleen dat je deze in de eyeliner moet dippen die in het potje zit. Ik heb hier zelf niet zo’n moeite mee. Dat vind ik eigenlijk wel fijn, want zo kan ik gewoon meer eyeliner pakken als het puntje ‘leeg’ is. Bij een stift kan dat niet. Wel is dit puntje vrij hard, wat niet super fijn werkt.

Eyeliner battle foganZonder wing

Eyeliner battle fogan wingMet wing

Je ziet meteen dat je met deze eyeliner automatisch een dikker lijntje krijgt, maar deze is dan ook intens zwart. Daar houd ik van. Hij oogt dan wel iets minder natuurlijk. Je kan hier ook prima een wing mee zetten. Doordat het puntje vrij hard is kan je namelijk wel vrij precies werken. Echter, doordat het puntje vrij hard is is het moeilijker om een strakke lijn te zetten.

Wat me ook opvalt aan deze eyeliner is dat hij perfect op zijn plek blijft zitten. Hij lijkt wel waterproof te zijn, alhoewel dat nergens op de verpakking te vinden is. De enige manier waarop hij verdwijnt als sneeuw voor de zon is wanneer je make-up remover gebruikt. Dan lijkt hij in stukjes te breken. Dat vind ik het fijnste; gaat er niet af wanneer je dat niet wil, maar wel als je dat wel wilt.

Fogan Cosmetics eyeliner heb ik gekocht voor €1,- voor 12 ml (wow!!)

Eyeliner battle hema vs foganLinks: Fogan Cosmetics, rechts: Hema

Eyeliner battle rimmel

Deze verpakking vind ik vrij basic. Zwart en simpel. Ook hier heb ik niets op aan te merken.

Eyeliner battle rimmel open

Ook deze eyeliner heeft een vilten puntje wat je in de inkt doopt. Dit puntje is alleen een stuk zachter en flexibeler dan die van Fogan Cosmetics. Dit heeft als gevolg dat je makkelijker een dikkere lijn zet, maar dat de lijn wel beter dekt.

Eyeliner battle

Zoals je ziet is de lijn net wat dikker dan van de andere. De kleur is goed zwart en hij dekt goed. De lijn is net wat strakker dan die van Fogan Cosmetics. Ik vind hem wel prettig werken.

Rimmel Exaggerate eyeliner kost ongeveer €8,- voor 2,5 ml

Eyeliner battle samen open

Persoonlijk zou ik de titel uitdelen aan: De Rimmel Exaggerate eyeliner.

Deze zet een mooie strakke lijn en is redelijk zwart. Ik vind het puntje van Fogan Cosmetics gewoon te hard en geef de voorkeur aan een iets zachter puntje. Maar… Als je van een natuurlijke eyeliner houdt, zonder wing, kan ik me ook voorstellen dat je liever die van de Hema kiest. Met de eyeliner van Rimmel is het namelijk iets lastiger om een dun, natuurlijk lijntje te zetten.

Welke eyeliner zou jij kiezen?

1 reactie op “Eyeliner battle: Hema, Rimmel & Fogan Cosmetics

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.