Ieuwl… Schimmel…

Schimmel ieuw

Misschien was het je al opgevallen, sinds een tijdje had ik gekke witte plekken op mijn arm. Ik dacht eerst dat ik eczeem had… Gaat vanzelf over dacht ik. Maar dat deed het niet. Toen ik naar de dokter ging bleek het geen eczeem te zijn maar… Schimmel! Ik leg je alles uit. Een mooie huid willen we tenslotte allemaal.

Iedereen heeft schimmel. All over the place. Het klinkt vies, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Het is er nou eenmaal. Ook op jouw huid. Het is niet erg, want je huid beschermt je hiertegen. Het zit op je huid en niet erin. Toch kan het in je huid komen als je huid beschadigd raakt. Dit kan door een wondje gebeuren, maar ook door teveel douchen of wassen met zeep. Je krijgt dan een schimmelinfectie.

Bij mij is het ontstaan in de tijd dat ik veel ging zwemmen. Ik ben allergisch voor chloor, maar ook bijzonder eigenwijs. Mijn huid kan er totaal niet tegen, maar hij moest er maar mee dealen.

Ik kreeg gekke ronde plekken die af en toe rood werden en waar een soort kleine bultjes op kwamen. Na een dag begon dit te schilferen. Het jeukte als een gek. Ik kreeg ook soort blaasjes rond mijn vingers, maar dit blijkt volstrekt normaal te zijn. Zoals ik al zei dacht ik dat het wel over zou gaan als ik een tijdje niet zou zwemmen, maar helaas dat bleek niet zo te zijn.

Gelukkig weet de dokter raad.

Schimmel creme

Ik kreeg dit mooie zalfje mee naar huis en ondertussen is het al voor een groot gedeelte weg. Ik heb geen last meer van jeuk of van schilfers. Toch is het erg belangrijk om nog een aantal dagen door te smeren omdat het anders terugkomt. Schimmel is hardnekkig.

De witte plekken op mijn arm zullen nog wel een tijdje blijven. Bij mij was er namelijk ook sprake van depigmentatie, oftewel, mijn huid brak het pigment af. Dit moet gewoon weer terugkomen door de zon. Wel goed insmeren dus!

Schimmel

Verzorg je huidje dus goed en bedenk dat het helemaal niet zo erg is om een dagje de douche uit te laten staan. Draag ook vooral badslippers als je doucht in bijvoorbeeld het zwembad of op de camping.

Ik ben trouwens geen dokter of zo, maar wie weet heb je ooit wat aan dit artikel, je weet er in ieder geval vanaf en hoeft er niet net als ik vier weken mee rond te lopen voordat je doorhebt dat het niet vanzelf weggaat 😉

1 reactie op “Ieuwl… Schimmel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.