Movie Me: Life of Pi, Verliefd op Ibiza en meer…

 

 IMG_1490

Een film kijken kan altijd. In de zomer met een hapje en een drankje erbij of in de winter onder een dikke deken met de kaarsjes aan. De afgelopen tijd heb ik weer wat films bekeken en in ‘Movie Me’ vertel ik regelmatig wat meer over de films die ik heb gezien. Deze keer bespreek ik de films ‘Life of Pi’, ‘Verliefd op Ibiza’, ‘Slumdog Millionaire’ en ‘Serendipity’ en ‘Save Haven’ Benieuwd naar mijn aan en afraders? Lees dan verder.

 Verliefd op Ibiza

Als eerste de op en top vrouwen zomerfilm van dit jaar. ‘Verliefd op Ibiza’… Wat zal ik ervan zeggen. Als ik de film zou moeten beschrijven is dit gewoon ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ de movie. De halve GTST cast speelt in deze film. Ik vind het niet erg want ik ben die-hard GTST fan, maar goed. Het verhaal vond ik wel een beetje slapjes. Er lopen verschillende verhaallijnen door elkaar heen over het leven op Ibiza. Allemaal natuurlijk gegoten in een jasje van drama en romantiek. Het is een erg luchtige film. Eentje waarbij je niet al je aandacht nodig hebt. Heerlijk om te kijken met je vriendinnen dus tijdens een meidenavond, waar meer gekletst en gelachen wordt dan film gekeken.

Life of Pi

Ik hoorde veel goede verhalen over de film ‘Life of Pi’. Toen deze film vier Oscars won was ik wel heel nieuwsgierig geworden. Het verhaal gaat over een jongen die afkomstig is uit een Indiaas gezin. Zijn ouders runnen een circus. Ze moeten echter vertrekken naar Amerika, maar het schip waarmee ze oversteken komt in een storm terecht en zinkt. De jongen komt terecht op een reddingssloep samen met een Bengaalse tijger een zebra en nog wat wilde dieren.

Oké, dit klinkt misschien niet al te interessant, toch is de film mij honderd procent meegevallen. Ik kan je vertellen dat ik het moraal van het verhaal extreem goed vond en deze film heeft zijn Oscars meer dan verdiend. De film heeft me echt wel aan het denken gezet. Absoluut een aanrader!

Serendipity

‘Serendipity’ is een romantisch verhaal over een man en een vrouw. Ze hebben een erg leuke tijd samen maar hebben allebei een relatie. Ze besluiten het lot te laten bepalen of ze samen komen of niet. De ene schrijft zijn telefoonnummer in een oud boek wat verkocht zal worden aan een kringloopwinkel. De ander schrijft zijn nummer op een biljet van vijf dollar. Het lot wordt op nog meer manieren op de proef gesteld.

Ik vond het een erg grappige film en heb hem wel met plezier gekeken. Hier en daar vond ik hem wel erg ‘cheesy’ en voorspelbaar. Al met al wel een grappige film. Leuk om eens te kijken, maar geen must-see.

Slumdog Millionaire

Slumdog Millionaire (2008) Poster

Dit is echt een film die iedereen al lang gezien heeft, voordat ik er überhaupt van had gehoord. Ik weet niet onder welke steen ik leefde toen deze film uit kwam. De film gaat over een kansarme jongen die in de Sloppenwijken van India woont. Het vreemde is dat hij het programma ‘Who wants to be a millionaire’ heeft gewonnen. Hoe kan een kansarm kind zonder enige vorm van onderwijs zo’n quiz winnen? Hij wordt opgepakt omdat hij wordt verdacht van valsspelen. In de film krijg je een blik in zijn leven en waarom hij alle antwoorden weet.

Ik vond het een goede film. Hier en daar zitten wel echt nare beelden in de film en daar moet je wel tegen kunnen. Ik vond het een erg goede film. Ook echt een aanrader. De film is echter niet zo heel luchtig. Absoluut geen feel-good movie 😉

Safe Haven

Safe Haven (2013) Poster

Dit is een erg recente film. Hij gaat over een vrouw met een mysterieus verleden die terecht komt in een klein, afgelegen dorpje. Hier komt ze in contact met een weduwnaar.

Ik ga niet te veel zeggen over deze film. Het is een in woord een aanrader. Deze moet je gezien hebben! Hij is geweldig. Ook wel erg zielig, maar echt een kijkje waard. Beste film van alle vijf!

Heb jij nog aan- of afraders voor me?

 

1 reactie op “Movie Me: Life of Pi, Verliefd op Ibiza en meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.