Movie Me: Daglicht, Identity Thief en meer…

Movie Me identity

In het vliegtuig naar Amerika, had ik niet veel anders te doen dan een boek lezen, wat dingen opschrijven en juist ja… Films kijken. Tijdens de vlucht heb ik maar liefst vier films gekeken. Hiervan zijn twee Nederlandse films. Ik houd niet zo van Nederlandse films. Ik vind ze vaak slecht. Toch heb ik er vaak behoefte aan als ik op vakantie ga of ben geweest. Maar goed, in deze editie vind je ‘Daglicht’, ‘Identity Thief’, ‘The Hanover part III’ en ‘Spijt!’. Allemaal recente films dus.

daglichtEerst de film Daglicht. Ik heb het boek hiervan ook gelezen. De film is constant erg donker, dat vind ik persoonlijk minder prettig om naar te kijken. Waarom noemen ze deze film ‘Daglicht’? Het is me nog steeds niet duidelijk…

Deze film gaat over familiegeheimen. Over een vrouw die in contact komt met een man in een soort gevangenis/gesticht. Deze man heeft zijn buurvrouw en buurmeisje vermoord.
Ik vond de film oké. Het einde vond ik zelfs nog vrij onvoorspelbaar. Het is zeker niet noodzakelijk om het boek te lezen. Vaak vind ik het omgekeerde, maar in dit geval volstaat de film wel. Het plot van het boek is wel beter beschreven dan in de film naar voren komt, maar dat mag de pret niet drukken.

idenityDeze film is hilarisch! Echt heel erg leuk. Hij gaat over een Diana die de identiteit steelt van Sandy. Ze maakt zijn creditcards na en heeft de tijd van haar leven. Sandy heeft echter een gezin om voor te zorgen, wordt ontslagen vanwege wanbetalingen en raakt in de problemen. Tijd om ze op te lossen en die vrouw te stoppen.
Deze film is zeker een aanrader. Hij is enorm leuk. Niet moeilijk te volgen, dus ideaal voor een meidenavond. Toch moest ik zelfs bij deze film soms een keertje slikken. Ik vind het heel bijzonder hoe de filmmakers de benarde situatie van Sandy recht hebben weten te breien. Absoluut een leuke film.

hangoverDe Hangover… Wie kent ze niet. Deel een vond ik hilarisch. Deel twee al wat minder. Toch besloot ik deel drie te kijken, bij gebrek aan beter.

In dit deel wordt een van de drie mannen gekidnapt. Om hem terug te krijgen moeten ze de vijand van de kidnapper te pakken zien te krijgen.
Meh, eigenlijk was dit een erg slechte film. Ik vond het verhaal slecht en er gebeurde voor mijn gevoel iets te weinig. Daarbij duurde hij redelijk lang. Ik heb het nu wel een beetje gehad met het domme gedrag van die kerels. Als je houdt van super droge humor en verstand-op-nul-en-kijken, kan hij leuk zijn, maar dit was toch niet echt een film voor mij.

spijt‘Spijt!’ van Carry Slee las ik natuurlijk in mijn tienerjaren, toen ik de hele bibliotheek verslond. Ik vind het dan ook erg leuk om de verfilmingen hiervan te kijken. Destijds heeft het boek niet veel indruk gemaakt en ik kon zelfs niet meer vertellen waar het verhaal over ging. Tijd om de film te kijken dus.

Deze film gaat over Jochem. Hij wordt heel erg gepest op school. Er is echter één iemand die het voor hem opneemt, David. Verder heeft Jochem helemaal niemand.
Ik vond het echt een goed verhaal wat verteld werd. Vooral voor jongeren, die echt nog te maken hebben met de middelbare school en pesten. Iedereen moet weten dat dit echt niet kan, en dat het ernstige gevolgen kan hebben.
Jemig, wat heb ik lopen janken met deze film. Het was gewoon gênant. Ik was heel blij dat het hele vliegtuig sliep toen ik deze film keek. Wat een ellende. Nee, voor mij persoonlijk was het verhaal me iets te heftig, maar het is een goede film om een keer te zien. Kijk hem echter niet als je in bent voor een feel-good-movie, want dit is zo ongeveer het tegenovergestelde.

Wat is jouw favoriete film van de afgelopen tijd?

3 reacties op “Movie Me: Daglicht, Identity Thief en meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.